Hlavní obsah

Sedm tipů, jak zlepšit svůj sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - Roman Odintsov

Hledáte tipy, jak okořenit svůj sexuální život? Zde je sedm osvědčených tipů, které můžete se svým partnerem vyzkoušet. Užijte si to!

Článek

1. Základem všeho je libido

Většina studií ukazuje, že váš sexuální apetit dosahuje vrcholu v době ovulace, kdy je biologicky nejvhodnější doba k otěhotnění. Ale není tomu tak vždy. Libido mohou ovlivnit i další životní faktory, zejména takové, jako je stres a nabitý program.

Například stres v práci může snížit zájem o sex, ale během dovolené se vaše libido může opět obnovit. Svobodné ženy mají tendenci mít větší zájem o sex v období kolem ovulace než ženy, které jsou v dlouhodobém partnerském vztahu.

2. Naučte se mluvit s partnerem o sexu

Začít mluvit o sexu v novém vztahu může být léta obtížné, protože se můžete stydět nebo se bát, že narušíte partnerovo soukromí. Pokud vás však sex neuspokojuje, komunikace s partnerem vám zajisté pomůže. Upřímný, nenucený rozhovor o sexu s partnerem vás oba povzbudí k tomu, abyste se otevřeli a sdíleli své pocity.

Aby byl tento rozhovor účinný a nebyl zdrojem hádek, neměli byste partnera moralizovat a  ani mu nic vyčítat. Jemně vysvětlujte, co chcete, nikoli co váš partner dělá špatně. Pro tento rozhovor zvolte správný čas. Může to být u snídaně, u skleničky s vínem nebo v posteli. Hlavní je, abyste oba nikam nespěchali a měli dobrou náladu na rozhovor.

3. Vyzkoušejte afrodiziakální potraviny

Jídlo a sex jsou dvě základní lidské potřeby. Není proto divu, že je lidé pro větší potěšení rádi kombinují.

Afrodiziakum je jakýkoli produkt, který stimuluje a zvyšuje libido. Za nejlepší afrodiziakální potraviny jsou považovány čokoláda, ústřice, avokádo, červená paprika, ženšen, med, jahody a ořechy.

Podle posledních studií se však v boji proti sexuálním problémům u mužů osvědčil hlavně ženšen.

Všechny ostatní afrodiziakální potraviny pro ženy a muže obsahují buď látky zlepšující náladu (čokoláda a chilli papričky), vitaminy (med - vitamin B, avokádo - vitamin E, jahody - vitamin C) a minerály (ústřice a ořechy obsahují zinek), které jsou pro tělo prospěšné.

4. Posilujte pánevní dno

Kegelovy cviky byly navrženy pro posílení pánevních svalů. Ženy si všimly, že pocit při pohlavním styku se po provádění Kegelových cviků stal intenzivnějším. Tato cvičení mohou pozitivně ovlivnit intimitu a sexuální potěšení obou partnerů.

Silné svaly žen přispívají k intenzivnějšímu orgasmu. U mužů se pocity umocňují pevným stlačením penisu ve vagíně díky jeho získané pružnosti.

Chcete-li plně prozkoumat výhody Kegelových cviků, zastavte proud moči při jejím odtoku stahováním svalů pánevního dna. Stačí tyto svaly stahovat a uvolňovat po sérii 10 opakování 3× denně.

5. Vyzkoušejte si „dirty talk“

Nejvíce sexy orgánem v našem těle je mozek, kde se rodí sexuální touha. Proto jsou „dirty talk“ neboli mluvení o sexu hrubým či obscénním způsobem tak vzrušující. Přitažlivost začíná v části mozku zvané hypotalamus, která je zodpovědná za produkci testosteronu.

Vaše reakce na sprostá slova nebo na samotné téma hovoru závisí na těchto dvou oblastech mozku, ale u mužů a žen se liší. Proč mají muži rádi sprosté řeči? Muži mají větší hypotalamus, a proto jsou sexuálně aktivnější a jejich libido je vyšší. U partnerky se aktivuje amygdala, která umožňuje uvolnit se a odhalit tajné touhy, a díky tomu je nakloněna podvolení.

6. Zvyšte si svůj adrenalin

Vědci tvrdí, že adrenalinové aktivity (sledování napínavého filmu, jízda na horské dráze, horolezectví atd.) vyvolávájí hormony, které způsobují vzrušení. Během těchto situací se do krve uvolňuje adrenalin. Následně mozek produkuje dopamin - hormon slasti, který odměňuje tělo za překonání stresu.

Po sexuální aktivitě se náklonnost věnovaná partnerovi jistě zintenzivní. Pokud nepatříte mezi milovníky vzrušení, zacvičte si s partnerem. Účinek bude podobný.

7. Vzájemný rozhovor po sexu

Rozhovor s partnerem po sexu může zlepšit váš vztah.Diskuse o vašich fantaziích nebo věcech, které vás baví, může vašemu vztahu a milostnému životu prospět.

Všechny tipy pro zdravý sexuální život jsou poměrně jednoduché. Buďte otevření, upřímní ke svému partnerovi a neváhejte experimentovat! Společně najdete klíč k nejlepšímu sexu vašeho života. Pokud se však potýkáte s problémy, zvažte společné návštěvy terapeuta.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz