Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Aby anální sex nebolel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Anální sex. Většina mužů po něm touží, značné procento žen se mu snaží vyhýbat, nebo ho oddalovat, co to jen jde. Hlavním důvodem, proč se ho obávají, je bolest, či hygiena.

Článek

My se nyní podíváme na to, jak si to co nejvíce zpříjemnit a bolet omezit na minimum, abyste se kvůli strachu z bolesti neošidila o nové zážitky, či zkušenosti.

Důležitá je příprava zadečku

Kvalitní lubrikační gel, na vodní, či silikonové bázi, nebo speciálně určený gel pro anální sex. Některé speciální lubrikační gely obsahují i znecitlivující složky, které Vám bolest zadečku lehce utlumí. Dejte si však pozor. Tento gel bude působit nejen na Vás, ale i na mužův penis, který může znecitlivět. Proto v tomto případě použijte kondom (který z hlediska hygieny je dobrý v každém případě).

Postupujte pomalu a postupně

Lubrikační gel naneste na anální otvor, penis, prst, či erotickou pomůcku. Začněte s lehkou stimulací anální oblasti pomocí prstů, nebo análních hraček. Relaxujte a dejte svým svalům čas na uvolnění a adaptaci. Postupujte pomalu při vkládání prstů nebo penisu. Uvolněte se a hluboce dýchejte. Napětí nebo nervozita může bolest ještě zvýšit. Před samotnou penetrací si chvilku hrajte a stimulujte svůj zadeček. Budete se uvolňovat a zároveň bude stoupat vzrušení. Kolem zadečku je spoustu nervových zakončení. Nikdy nepřeskakujte tuto přípravnou fázi.

Poté můžete začít pomalu s penetrací, kdy muž do Vás bude pomalu zasouvat penis. Milimetr po milimetru, centimetr po centimetru. Prodýchávejte to, dělejte si pauzy. Pokud budete cítit lehkou bolest, postupně přidávejte lubrikant. Sníží se tření a bude to lépe klouzat.

Správná poloha

Zkuste najít polohu, která Vám přijde nejpřirozenější a nejpohodlnější. Některé polohy můžou snížit tlak na anální oblast. Může to být například poloha z boku, kdy partneři leží za sebou. Případně i klasický misionář, kdy žena leží na zádech a může být zcela uvolněná.

Na co pozor?

V žádném případě nesahejte po nějakém silnějším anestetickém krému z lékárny! Výrazné znecitlivění konečníku před análním sexem by mohlo způsobit riziko a narušit schopnost vnímat bolest a nepříjemné pocity, což může být nebezpečné a mohlo by dojít k nějakému zranění. Lehká bolest je obranným mechanismem a můžete s ní pracovat.

Namísto silného znecitlivění se soustřeďte spíše na použití dostatečného množství lubrikantu, předehru a postupné zvyšování stimulace. Nezapomínejte ani na respektování svých hranic a hranic partnera. Uvidíte, že se vy, i váš zadeček brzy uvolní. Další návod, jak na anální sex najdete ZDE.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz