Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

BDSM jako sexuální praktika pro pokročilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/cernobily-zena-lano-koncept-11089655/

Bondáž, disciplína, dominance a submise. BDSM jako sexuální praktika pro pokročilé.

Článek

Není to jen to, že si na sebe obléknete latex, vezmete si do ruky bičík a svého partnera či partnerku dáte na vodítko s roubíkem v ústech. Tato praktika zahrnuje různé role, aktivity a dohody mezi partnery, kteří sdílejí vzájemný zájem na vyjádření moci, podřízení a sexuálního vzrušení. Přestože pro některé může být BDSM kontroverzní, pro mnohé představuje cestu k prohloubení sexuálních prožitků, ale i důvěry.

BDSM je více, než jen pouta a bič, ačkoliv si to tak můžeme představovat.

Tato praktika toho zahrnuje mnohem víc. Role, jako dominance a submise, mohou být vyjádřeny i bez fyzických stimulací. Důvěra a komunikace jsou klíčové.

Mějte spolu v páru bezpečné slovo, které funguje jako signál, který může kdokoli z partnerské dvojice použít k zastavení aktivity. Dohoda pak stanovuje hranice, přání a očekávání. Respekt k dohodám je v BDSM komunitě základním pravidlem. Berte to jako tu nejdůležitější věc.

BDSM je také velmi rozmanité z hlediska rolí a aktivit.

Dominantní osoba může přebírat roli vodícího, zatímco submisivní osoba může hledat uspokojení ve svém podřízeném postavení. Aktivity zahrnují od lehkého svazování až po sofistikovanější praktiky.

Pro některé lidi je to způsob, jak prozkoumávat svoje touhy a hranice, což může přinést hlubší pochopení vlastní sexuality. Překonávat své hranice je adrenalin, kterého se pak nemůžeme nabažit.

A co bezpečnost?

Bezpečnost a zdraví jsou v BDSM nezbytné. Používání bezpečného slova, sterilních nástrojů a respektování fyzických i emocionálních hranic je zásadní. Nedělejte svému partnerovi nic, co víte, že opravdu nechce. Tím si naprosto zkazíte důvěru.

Další pohled na tuto praktiku, tipy a triky můžete najít i ZDE.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz