Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Předčasná ejakulace a jak na její oddálení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Samad Ismayilov https://www.pexels.com/cs-cz/foto/more-muz-osoba-plaz-735550/

Co znamená předčasná? Považujete za předčasnou ejakulaci výron semene dříve, než zasunete penis do partnerky, pár vteřin po, nebo považujete za předčasnou ejakulaci i styk trvající třeba do 5 minut?

Článek

Dle různých názorů normální sexuální styk trvá zhruba 3-6 minut. Jasný, v tomto časovém rozmezí to jsou spíš rychlovky, ne žádný celovečerní program. Na druhou stranu můžu říct, myslím si, že za většinu žen, že nemáme zájem o to, aby do nás někdo bušil v jedné poloze 20 min. Ani jeden extrém není dobrý.

Co stojí za tímto problémem?

Pokud muž opravdu trpí předčasnou ejakulací, je potřeba přijít na to, v čem je problém a co je příčinou. Jedná se o nezkušenost, psychický problém, nebo fyzický problém způsobený například nějakou nehodou, či nemocí?

Jedná se „pouze“ o psychický blok mladého a nezkušeného muže?

To je asi ta nejjednodušší varianta, která nastala v životě spousta mužů. Trénink, trénink, trénink a komunikace s partnerkou. Tento problém může v hlavě přetrvávat z ještě z dob, kdy jste masturbovali v dětském pokojíčku a museli jste to udělat rychle, aby Vás nenačapala máma.

Přetrval tento problém i do pozdějšího věku?

Opět je důležitý trénink a komunikace s partnerkou. Přílišná horlivost a nadrženost Vám tento problém ještě urychlí. Jednou z možných variant oddálení vyvrcholení může být to, že si před stykem dáte jednu sólo akci. Masturbace před stykem Vám oddálí druhé číslo, které budete mít s partnerkou.

Erotické pomůcky?

Další možností jsou erotické pomůcky. Návleky na penis, erekční kroužky, silnější kondomy, nebo třeba i znecitlivující lubrikační gel. V případě použití tohoto gelu ale doporučuji si ho namazat a nasadit si kondom, aby gel nepůsobil i na Vaši partnerku. Použití návleku na penis s vroubky, nebo i použití silnějšího kondomu s vroubky má využití 2 v 1. Pro Vás bude mít znecitlivující účinek, naopak Vaši partnerku vroubky pěkně rozparádí.

Střídejte polohy!

V průběhu sexu můžete i styk přerušit, chvilku se věnovat partnerce a střídat polohy. Sám víte nejlépe, které polohy Vás vzrušují míň a které víc. Podle toho se zařiďte. Fungovat může také to, když ucítíte, že na Vás jde orgasmus, chytněte si varlata a stáhněte je směrem dolu. Varlata jdou při orgasmu obvykle více k tělu. Může si také zkusit stisknout penis těsně za žaludem, nebo zatlačit na hráz mezi konečníkem a varlaty, zatlačíte si tím nervy, které přenášejí vzrušení a orgasmus může oddálit. Klidně o to požádejte i partnerku.

Předčasná ejakulace není jen problémem mladých, ale může potrápit i starší muže trpící nemocí prostaty, zkrácenou uzdičkou, erektilní disfunkcí apod. V tomto případě se obraťte na praktického lékaře, nebo přímo na urologa. Při diagnostice tohoto problému a hledání způsobu řešení není na škodu se obrátit i na psychologa, psychoterapeuta nebo sexuologa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz