Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Proč byste měli vyzkoušet anální sex (a jak to udělat správně)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Když mluvím o análních hrátkách s muži, jsou (většinou) nadšení. Ale u žen je to trochu jiný příběh.

Článek

Pokud jste se narodili s penisem, máte také prostatu a při uspokojování hračkou dochází k úžasným orgasmům. Bez ohledu na vaši sexualitu je stimulace prostaty neuvěřitelný pocit. Tečka.

Ale všechny ženy (které nemají penis :)) můžou mít pochopitelně otázky, proč stimulovat zadeček, když už mají rozkoš z klitorisu a vagíny?

Tady je důvod.

Análního orgasmu může dosáhnout každý

Anální hrátky jsou stále oblíbenější u všech pohlaví a sexuálních orientací. Možná si ale neuvědomujete, že všechny orgasmy jsou v podstatě stejným fyziologickým jevem - rytmické stahy pánevního dna.

Jak se tedy anální orgasmus liší například od orgasmu bodu G nebo orgasmu penisu? Nervovou cestou, kterou se k němu dostanete.

To je velký důvod, proč vyzkoušet anální hrátky - možná přicházíte o obrovskou příležitost k rozkoši. Vše souvisí s vaší nervovou cestou k orgasmu a novou cestou, kterou můžete vyzkoušet.

Pokud máte vagínu…

Nejjednodušší cestou k dosažení orgasmu je váš klitoris. Ale vaše vagína a konečník jsou oba velmi hustě pokryté nervy. Takže když si užíváte anální hrátky, nervová dráha, po které se dostanete k orgasmu, je složitější, ale o to zajímavější.

Někteří říkají, že anální orgasmus je tvrdší a intenzivnější, pravděpodobně proto, že samotné nervy dosahují hlubších bodů rozkoše uvnitř vašeho těla. Ze stěny konečníku totiž vedou společné nervy, které se napojují na vagínu, takže když stimulujete svůj konečník, cítíte to i ve vagíně.

Když anální hrátky děláte správně, je to prostě další způsob, jak stimulovat vagínu - ale výsledný orgasmus je o to uspokojivější, protože je cítit hodně hluboko.

Když máte penis…

Nejjednodušší cestou k dosažení orgasmu je váš penis. Prostatu, malou žlázu, která pomáhá produkovat sperma, lze však také stimulovat k orgasmu, a to především proto, že je velmi citlivá.

Stejně jako u žen je celý váš konečník velmi hustě pokrytý nervy. Takže když do vás někdo proniká, rozsvítí se všechna nervová zakončení ve svěrači a stěnách konečníku. Ale skutečnou lahůdkou je vaše prostata, která se nachází asi dva centimetry uvnitř konečníku.

Mezi mnoha důvody, proč lidé milují orgasmus s prostatou, uveďme tento. Zatímco při orgasmu penisu obvykle dochází ke 4-8 stahům pánve, masáž prostaty vám jich může přinést asi 12. Nemusíte být v erekci, abyste ho zažili. Orgasmus prostaty má kratší refrakterní dobu než orgasmus penisu, což znamená, že se rychleji zotavíte. To znamená vícenásobné orgasmy!

Jak se dostat do hry

Upřímně, nemyslím si, že partnerské hrátky nebo anální sex jsou tím nejlepším způsobem, jak si vyzkoušet anální orgasmus, pokud jste úplní nováčci. Potřebujete čas, lubrikant a hračku vhodnou pro začátečníky, která vás příliš nevystraší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz