Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sex během menstruace. Pro a proti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Nebudu tady rozebírat, co je menstruace, proč je, jak je… To pro nás teďka není důležité a pojďme se podívat na to hlavní, a to  – proč je fajn mít sex během doby, kdy žena menstruuje. Samozřejmě, pokud souhlasí oba partneři.

Článek

Pro někoho je to „fuj“, pro někoho to může být nějaký symbol důvěry mezi partnery, někomu je to úplně jedno. Každopádně sex v době, kdy žena krvácí, není vůbec nijak zdravotně nebezpečný, ba naopak. Může být mnohem intenzivnější, pokud žena není omezena bolestí podbřišku apod.

Hlavní „pro“ – Silnější orgasmus!

Během menstruace je pochva ženy mnohem více prokrvená, prokrvenější klitoris, vše je citlivější. Díky hormonům může mít žena i větší chuť na sex, takže to hlavní pro dosažení orgasmu má žena „připravené“. Orgasmus může i díky vyplaveným hormonům tlumit případné menstruační křeče. Pokud chce muž ženě dopřát i orální sex, není problém. Když se žena osprchuje a zašpuntuje, pro muže je to čistá práce.

Přirozená lubrikace

Moc tam dolu nekoukejte, na pohled to není nic moc, ale krev přirozeně lubrikuje. Připravte se na pořádnou jízdu a nemusíte nikde v šuplíku hledat lubrikační gel.

Rychlejší ústup menstruace

Může se vám zdát, že po sexu budete více krvácet, ale díky kontrakcím při styku se výstelky dělohy rychleji odloupe a vyplaví. Menstruace může odeznít dřív.

Nějaké malé proti

Při styku při menstruaci musíte trochu myslet na výběr polohy. Vybírejte tu, při které při odchodu krve nebude tolik působit gravitace. Vsaďte například na klasického misionáře, nebo třeba polohu z boku. Není úplně vhodná například poloha na koníčka, nebo zezadu. Jak z důvodu průtoku krve, tak i z důvodu bolestivosti. Děložní čípek ženy je více otevřený, trošku níže a nárazy do čípku ženu mohou bolet.

Hygiena

Na hygienu byste měli myslet pokaždé, ovšem teďka je to ještě důležitější. Sprcha před a po je zásadní. Krev je fajn médium pro množení bakterií (to samozřejmě platí i pro muže), žena je díky otevřenějšímu děložnímu náchylnější k nějaké infekci. „Samočistící“ schopnost pochvy je v této době omezená a neporadí si tak dobře s nějakými patogeny. Toto se dá samozřejmě i dobře vyřešit kondomem, ale stejně na sprchu nezapomínejte.

Čistota

Nezapomeňte si pod sebe dát nějaký tmavý ručník, ať si neušpiníte prostěradla.

Myslím si, že je dost důvodů si užívat sexu i během menstruace. V dnešní době to už není žádné tabu. Nebojte se toho, komunikujte spolu v páru a možná budete i překvapeni, o co jste dříve přicházeli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz