Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Tolik opěvovaný bod G. Mýtus nebo realita?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ann C

Pojďme si tuto informaci jednou provždy vyjasnit: Ano, bod G existuje!

Článek

Co je bod G a jak bod G získal své jméno?

Bod G má svůj název díky lékaři, který jej oficiálně „objevil“, a přirozeně si jej pojmenoval po sobě. Velký dík patří tedy doktoru Grafenbergovi.

Avšak realita je taková, že existenci bodu G a jeho tajemství znaly již tisíce let esoterické školy tantry a záhadné školy božského ženství posvátné sexuality, kde byl respektován jako zdroj posvátného poznání a moudrosti, označovaný jako „druhý portál“.

Tento druhý portál, pokud je léčen, odhalen a aktivován, má schopnost přivést člověka do rozšířeného stavu vnímání, plného vděčnosti, moudrosti, lásky a radosti. Je to svatá brána k unikátnímu aspektu božského vědomí.

S cílem obnovit svatost tohoto záhadného místa a vrátit jej zpět do rukou žen, vznikl hnutí, které usiluje o přejmenování bodu G na „Místo vděčnosti“ nebo „Místo bohyně“.

Jak najít bod G?

Pokud hledáte bod G vlastními silami, obrátíte dlaně nahoru, jemně vložíte do pochvy dva prsty a mírně tlačíte směrem nahoru, ke „stropu“ pochvy (ve směru ke stydké kosti). Pocítíte, že bod G je o něco tužší než zbytek pochvy.

Máte-li partnera, který vám určitě rád pomůže, necháte jej vložit jeden či dva prsty dlaní nahoru do pochvy a zatlačí směrem nahoru ke stydké kosti. Podrobný návod a další praktické tipy ohledně bodu G můžete najít zde.

Stimulace bodu G pravděpodobně nebude příliš fungovat, pokud nejste v tom správném sexuálním vzrušení. Může dokonce vyvolávat nepohodlí či nutkavý pocit, že potřebujete močit.

Proto maximální potěšení, které bod G může přinést, přichází až tehdy, když jste úplně vzrušeni a kdy ostatní erektilní tkáně v oblasti pohlaví jsou plně prokrvené.

Orgasmus bodu G

Někteří sexuální pedagogové tvrdí, že všechny orgasmy vycházejí z klitorisu a že orgasmus bodu G se nijak neliší od jakéhokoli jiného orgasmu.

S tím naprosto nesouhlasím a domnívám se, že přílišný důraz na klitorální orgasmus je částečně způsoben tím, že se jedná o nejběžnější typ orgasmu a také o jediný typ orgasmu, který byl studován prvními západními sexuálními výzkumníky, částečně proto, že přesně zapadá do čtyř stádií sexuálního vzrušení, které identifikoval výzkum Williama H. Masterse a Virginie G. Johnsonové.

Pokud jste někdy zažili orgasmus díky stimulaci bodu G, víte, že je to nepopiratelně jiný zážitek než orgasmus vznikající pouze stimulací klitorisu.

V posvátné sexualitě a tantrických tradicích se navíc traduje, že k tomu, aby se žena dokázala uvolnit a prožít rozkoš dostupnou v bodě G, je zapotřebí mnohem hlubší úrovně uvolnění, důvěry a odevzdání se, než je tomu u klitorálního orgasmu. Z tohoto důvodu mnoho žen orgasmus v bodě G nikdy nezažije.

Orgasmus bodu G je bezesporu jedinečnou událostí, která úzce souvisí se schopností ženy otevřít se hlubším úrovním lásky na základě její ochoty prohloubit důvěru a odevzdat se vlastnímu tělu, rozkoši a emocím. Je to posvátný zážitek, který nelze redukovat na jasně vymezený lineární proces zbavený ducha nebo duše.

A jaké jsou Vaše zkušenosti s bodem G? Podělte se o to v diskuzi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz