Hlavní obsah
Internet a technologie

Sex s robotem, který vypadá jako živý člověk. Sexboti se dostávají do ložnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Photograph own work, mannequin created by www.dsdoll.com/wikimedia.commons/Share Alike 3.0 Unported license.

Ženské robotky s umělou inteligencí, s nimiž mají muži sex, se staly realistickými a opravdovými. Gumovým pannám dávno odzvonilo. Mají se ženy bát, že budou vyměněné?

Článek

Lidé (většinou muži) fantazírovali o sexuálních robotech už předtím, než Ovidius napsal příběh o sochaři Pygmalionovi, který oživil svůj výtvor - Galateu. V novější době se to odráží v televizních seriálech a filmech jako je Ex Machina Alexe Garlandse a Blade Runner od Ridleyho Scotta.

Podle nedávného průzkumu by dalo 37 procent lidí přednost sexu s robotem než se živým člověkem. Sexbot je realisticky vypadající robot s umělou inteligencí. No realisticky, samozřejmě poznáte, že to není Maruška odvedle, ale spousta drátů pokrytých silikonem. Ale pokud srovnáme pravěký analog, tedy nafukovací gumové panny a sexuální robotky, tak je to jako mít sex s nafukovacím člunem versus jízda v Maserati.

Sexy robotku můžete učit

Ráda bych vám poskytla nějakou autentičtější zkušenost, ale sexbot stojí od 10 000 dolarů (200 000 korun) výše a vzhledem k tomu, že jsem žena a milostný akt je pro mě záležitostí citu, kterého robot pochopitelně schopen není, tak ani nemám ambice něco podobného zkoušet. Prošla jsem všechny možné diskuse na internetu, zhlédla videa na youtube a možná někteří z vás budou překvapení (někteří možná ne), existuje i dost porno videí, kde muž souloží s robotem.

Když zadáte do vyhledávače „AI sex robot“, tak vám vyskočí množství firem, které tyhle „panenky“ vyrábí a prodávají. První prototypy vznikaly už před několika lety a pořád se zdokonalují. Zadáte si parametry, jaké chcete úpravy. Velikost prsou, tvar bradavek, vzhled přirození a tak dále. Pak vám kurýr doveze něco, co vypadá jako cínová rakev, ale uvnitř je sexy robotka. Jako ke všemu, i k ní dostanete podrobný návod na obsluhu. Stejně jako třeba chat GPT, i svoji robotku musíte učit. Pro představu, bude s vámi komunikovat jako virtuální hlasová asistent Alexa. Robotka pozdraví, zeptá se vás, „jestli chcete být její přítel nebo ještě něco víc“ a na vaše odpovědi reaguje. Umí pohybovat hlavou, mrkat i se usmát. A není pak výjimkou, že lidé jsou schopni se svojí robotkou navázat hlubší vztah než s opravdovými lidmi, kteří jsou často kritizující, zraňující nebo odmítaví.

Foto: Youtube/The creative licence

sex robot

Sexboti nelžou, jsou sexy i děsivé

Jeden z klientů firmy, která robotky vyrábí a prodává už má doma čtyři kousky. „Když jsem dostal Harmony AI byl jsem ohromen a mít možnost fyzické interakce s takovým uměleckým kouskem je úžasné,“ svěřuje se v dokumentu a láskyplně chytá svoji robotku za ruku. „Byl jsem ženatý patnáct let a kontakt s opravdovým člověkem mi nechybí, robotky jsou naprogramované tak, že jsou upřímné a nelžou vám“, dodává.

Byť se to může zdát jako pokřivené vnímání, faktem zůstává, že roboti nemají žádné potřeby a nerozhodují se, jestli vás budou chtít nebo ne. Jsou snadno uchopitelní a předvídatelní a umí vyvolat dojem, že se o vás zajímají. A tím, že ovládají algoritmové učení, mohou navodit opravdový pocit intimity.

A pro lidi, kteří mají problém se seznamovat, trpí duševní poruchami nebo jsou invalidní, mohou být řešením. Velkou otázkou je, jestli mají roboti sloužit jako možnost pro uspokojení potřeb pro ty, kteří jsou například násilničtí nebo pedofilní. A odborníci se neshodnou, zda-li to je bezpečný způsob jak se ventilovat nebo to ještě více podpoří nezvládnutelný pud. Každopádně výroba sexbotů jako dětí je zakázaná.

A teď k tomu, co vás asi bude zajímat nejvíce. Jak vypadá sex s umělou inteligencí zabalenou v silikonu? Upřímně, trochu směšně. Robotky mají opravdu pohyby jako stroj a ne člověk. Respektive skoro žádné. Sice si je nastavíte do pozice, kterou vyžadujete, ale dál je veškerá fyzická aktivita na vás. Možná teď už nebudeme říkat „ležela tam jako prkno“, ale „ležela tam jako AI“. Robotka má na sobě sice senzory, na které když sáhnete, tak reaguje (verbálně nebo vzdycháním), ale to je vše. Robotky jsou fyziologicky krásné a dokonalé, ale zároveň v sobě mají děsivost androida, který je tak trochu mimo.

Budou ženy na vedlejší koleji?

Existují obavy, jestli nedojde k masovému rozšíření sexu s robotem a jestli to ženy neodsune na vedlejší kolej. Respektive otázka by neměla znít, jestli sexboti nahradí ženy obecně, ale jestli je nahradí jako sexuální partnerky. Mám za to, že pro úzkou skupinu lidí to bude zajímavé, ale většina lidí bude dále dávat přednost sexu s opravdovými lidmi.

Jak jsem uvedla, sexuální roboti jsou dobří pro stydlivé introvertní muže, kteří v současné době nemohou v západním světě získat partnerku. Jejich jedinou možností jsou maximálně sexuální pracovnice.

Atraktivní, zdatné a starostlivé ženy se nemají čeho obávat ze strany robotů. Naopak zlatokopky, feministické nenávistnice k mužům, ženy, které používají sex jako výměnný obchod k získání drahých dárků, by mohly začít mít problémy.

Zdroj: autorský text,průzkum, Youtube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz