Hlavní obsah
Lidé a společnost

Valentýn je nejhorší, ale muži nemohou vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Valentýn je peklo. Neznám jediného chlapa, který by měl Valentýna alespoň trochu rád nebo se na něj těšil.

Článek

Ve srovnání s Valentýnem je rádoby strašidelný Halloween svátkem pro slabochy. Raději čarodějnici než Amora, toho groteskního syna Venuše, který má luk a šíp, jako by bolest byla jediným ohlášením romantiky. Proto spousta mužů dělá 14. února to, co jiní dělají 31. října, zhasnou světla a předstírají, že „nejsou doma“.

Na Halloween se koneckonců předpokládá, že si vezmete masku a budete předstírat, že jste někdo jiný. Na Valentýna máte svléknout svou duši do naha a s křikem se rozběhnout vstříc kýčovité romantice.

Cynismem nevyhrajete

Pro muže je Valentýn plný hrůzy a nemohou vyhrát. Jen opravdu odvážní lidé mohou čelit Valentýnu bez povinného kompenzačního cynismu. Jenomže, když chtějí toto klišé v podobě komerčního svátku úplně ignorovat, změní to v jiný druh klišé. Nejsou totiž jediní, je to jako když se dav puberťáků bouří stejným způsobem a tím se snaží projevit svou individualitu. Nelze zvítězit, ani když partnerka tvrdí, že Valentýna také nesnáší a ať jí muž nic nekupuje. Protože NE někdy znamená opravdu ne, ale někdy také ANO. To jsou ženy, smiřte se s tím.

Takže nakonec skončíte u regálu s přáníčky a spodním prádlem, kde vás bude před zavíračkou vyvádět ochranka a vy si budete mumlat, „myslím, že má ráda fialovou… ale nevím, jaká je to fialová.“ Nebo běžíte koupit kytku, která ten den stojí třikrát víc než normálně, méně nápadití koupí čokoládu na benzínové pumpě a ti, co staví laťku výš, berou ženu na večeři do restaurace. Která je samozřejmě narvaná dalšími páry, a tedy i podobně zoufalými muži. Taková masová romantika, skvělá věc třeba pro introverty. Anebo nikoho nemáte a opravdu si ten den ´užijete´ s tím, že nemáte komu říct, „mám tě rád“ kromě vlastního psa, kočky nebo rybiček (případně babičky).

Až se vydáte na svoji křížovou cestu ve jménu oslavy traumatizujícího svátku, vyhněte se plyšákům, srdíčkům i čokoládám. Není nutné podléhat utahaným klišé. Je jasné, že se z toho nevyvlečete, ale můžete si to ulehčit. Jestli je vaše partnerka ta, co po celý rok vaří, zkuste jí udělat radost a postavte se ke sporáku vy. Zažijete adrenalin, to máte rádi a ona to určitě ocení. Pokud zvládnete i něco víc než špagety s kečupem nebo míchaná vajíčka, tak to bude velký palec nahoru. A i kdybyste zapálili kuchyň, pořád se cení snaha. Ušetříte peníze, vyhnete se davům a budete originálnější než zbytek národa.

Anebo se na to vykašlejte a jděte si třeba zaházet sekerou, ale až budete čelit výčitkám, tak neplakejte, sami jste si to zavinili.

Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz