Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Letní lásky. Když si rozum vezme dovolenou.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Léto

Léto přináší nejen slunce, vlny a pláž, ale i románky, které jsou žhavé jako písek na Sahaře a proměnlivé jako letní počasí. Proč jsou vlastně letní lásky tak lákavé?

Článek

Ať už hledáte dobrodružství nebo jen chvilkový únik od reality, letní romance tu jsou pro každého.

Ano, letní lásky. Bývají krátké jako sukně anebo šortky. Jsou jako zmrzlina v horkém letním dni: osvěžující, sladké a nevyhnutelně se rozpouštějící.

Jejich přitažlivost.

Ta je na první pohled zřejmá. Žádné závazky. Žádné plánování svateb. Žádný výběr jmen pro vaše budoucí děti. Jste tam jen VY a váš letní flirt a moře možností. Je to jako když si dáte pauzu od reality a na chvíli si zahrajete na romantického hrdinu nebo hrdinku z filmu, který má v IMDb hodnocení 6/10 – není to nic oslnivého, ale na jedno léto to stačí.

Nezanedbatelná rizika.

Ale pozor! Letní vztahy mají svá nebezpečí. Například, že se opravdu zamilujete a pak zjistíte, že vaše druhá polovička považuje váš vztah za méně významný než slevu na plavky v konci sezóny. Nebo riziko neodbytných vzpomínek: každý pohled na plážový míček připomene tu vášnivou noc a následné ráno plné trapného mlčení. I když, není to katastrofa, kterou by jeden nepřežil.

Jak se vyrovnat s odmítnutím?

Pokud se stane, že po vášnivé noci váš protějšek nechce dál v setkávání pokračovat, nezoufejte. Pamatujte si, že stejně jako opalovací krém i letní lásky mají vlastní datum použitelnosti.

Nejlepší je sbalit si vzpomínky, opustit hotelový pokoj a vydat se za novým dobrodružstvím. Pokud to nepomůže, zkuste klasiku: zmrzlinu a záplavu romantických komedií.

Kdo vyhledává letní dobrodružství?

Jsou to možná odvážlivci, kteří si myslí, že je dobrý nápad jíst hot dogy na pláži – optimističtí, trochu naivní a věčně přesvědčení o tom, že tentokrát to bude jinak.

Ale co když jsme to, možná, my všichni? Protože kdo by odolal sladkému mámení letní romance?

Doporučení na závěr? Užijte si své letní lásky s nadšením a lehkostí a pamatujte, že co se stane na pláži, zůstane na pláži. Ne zveřejněním na sociální síti. Ovšem, jak praví klasik: Proti gustu…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz