Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Akce roku v udržitelnosti: Nepropásněte další ročník unikátní konference

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Asociace společenské odpovědnosti

Hear our voices, tak zní téma druhého ročníku Global Goals Summitu, který opět pořádá Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s DVTV.

Článek

Už 21. března dostanou slovo odborníci na sociální práci ve vězeňství, zaměstnávání hendikepovaných, udržitelnost ve fotbale nebo v reklamě i robotiku ve vesmírném průmyslu. Prodej vstupenek pořadatelé spouští přesně 10 týdnů před akcí.

Inspirativní osobnosti z byznysu, politiky, neziskového i veřejného sektoru vystoupí v Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky na ČVUT v Praze. Návštěvníci se tak během jednoho dne seznámí s inovativními přístupy, příklady dobré praxe a zkušenostmi těch, kteří mění svět k lepšímu a přispívají k naplňování Cílů udržitelného rozvoje od OSN v Česku.

„Letos jsme se rozhodli přejít z mezinárodního pole na to lokální a dát prostor těm, kdo sice naplňují vize udržitelného rozvoje, ale někdy nedostávají ve veřejné debatě mnoho prostoru. Zároveň jsme vybrali témata, která bychom si s udržitelností možná na první dobrou nespojili, přitom ve světě už trend je a my ho jen musíme začít následovat. To je třeba udržitelnost v médiích nebo ve fotbale,“ popsala skladbu programu Lucie Mádlová, ředitelka a zakladatelka Asociace společenské odpovědnosti.

Slovo tak například dostane kuchař Vojtech Végh, který svoji práci podmanil principům zero waste a s tím pomáhá i šéfkuchařům po celém světě; vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková; kreativec a producent YEMI A.D., člen první civilní cesty kolem Měsíce; Gabriela Kabátová z Mezinárodního vězeňského společenství, které mimojiné pomáhá dětem s rodiči ve vězení; zakladatel sociálního podniku Pestrá cestovka Michal Prager nebo ředitelé fotbalových klubů AC Sparta Praha a FK Teplice. Řečníků je mnohem více, v programu je budou pořadatelé postupně zveřejňovat.

Vstupenky jsou už teď dostupné přímo na webu, součástí vstupu je i udržitelný dárek a vegetariánské a veganské zero waste občerstvení. Summit bude přenášet živě, provázet jím budou moderátoři DVTV. Přenos bude prostřednictvím online přepisu zpřístupněn neslyšícím. K dispozici je také zvýhodněné vstupné pro členy Asociace společenské odpovědnosti.

Global Goals Summit pořádá Asociace společenské odpovědnosti společně s DVTV. Byznys partnery akce jsou společnosti Aramark, Komerční banka a Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, mediálními partnery jsou Football Club, Marketing & Media a TV NOVA. Akci podporuje Ipsos, MadLove, Nakup na Dobro, Superkoders a globální iniciativa 17 rooms.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz