Hlavní obsah
Názory a úvahy

134 milionů na účtech zesnulého vůdce sekty aneb stát za dobrého klauna

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Stát je za klauna, jehož neschopnost je ve svém důsledku jednou z příčin hned tří mrtvých sektářů.

Již poměrně dlouhou dobu máme možnost kroutit hlavou nad neuvěřitelným příběhem kutnohorské sekty jejíž guru, Richard Šiffer, dokázal takřka kohokoliv přesvědčit v podstatě o čemkoliv. Zásadní selhání státu zde ovšem nikdo neřeší.

Článek

Případ této sekty je všeobecně znám. Jen tedy velmi stručně shrnu známá fakta.

Začátkem října 2022 se na policii v Praze dostavily dvě vysokoškolsky vzdělané ženy a zcela vážně tam prohlásily, že na výslovné přání jejich gurua, přítele mladší z nich, tohoto zabily, a pak celou noc čekaly, až jeho tělo samo zmizí.

Prý jim zmizení svého těla guru přislíbil, ovšem slib nesplnil, tak se přišly udat.

Zubařka Magdalena Šifferová, která sice nebyla manželkou mrtvého, leč sdílí jeho příjmení a učitelka v důchodu Irena Stejskalová skončily ve vazbě.

Už jsou zase na svobodě, ale nadále jim hrozí léta za mřížemi.

Postupně vyšlo najevo, že mrtvý guru byl extrémně manipulativní osobou, která dokázala přesvědčit lidi, spíše tedy oběti ve svém okolí, v podstatě o čemkoliv.

O tom, aby si sami uřízli kus malíčku na noze, aby mu dali své úspory, aby běhali nazí celé dny po lese a u toho se nechali mlátit tyčí, aby si měnili partnery, a nakonec také, aby ho i zabili.

Také je přesvědčil o tom, že je Bůh.

Kdyby s podobným příběhem přišel nějaký spisovatel za svým nakladatelem, ten by ho asi hnal… Ale život píše své vlastní příběhy.

V tomto příběhu nezůstalo bohužel jen u jednoho mrtvého sektáře, ale hned u tří.

Jeden další se totiž za nejasných okolností sám zabil a třetí zemřel při svém nahém pobytu v lese.

Po mrtvém vůdci sekty zůstalo na účtech 134 milionů korun, a zde vyvstává zásadní otázka, jakou roli sehrál stát ve smrti všech tří osob.

Podle všeho sehrál stát roli klauna, jemuž si někdo přímo před nosem nastřádá, nikoliv doma, ale na účtech v bance, 134 milionů - bez prokazatelných příjmů, na což se přijde teprve tehdy, když se onen skrblík nechá sám zabít.

Po mně tedy chce banka vědět, kde jsem vzal 100 tisíc z prodeje auta… Nevím, jak po vás.

Kdyby stát plnil řádně své povinnosti, mohl už guru řadu let dělat léčitele na Pankráci a všichni tři sektáři mohli dnes žít.

Stát by tedy určitě neměl trestat zubařku Magdalenu, že se nechala přesvědčit, aby svého gurua zabila, když se i pracovníci Finančního analytického úřadu nechali přesvědčit, aby snědli své vlastní mozky a řádně je zapili svými očními bulvami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz