Hlavní obsah
Názory a úvahy

Západ si po 85 letech znovu vybral hanbu před válkou a odměnou za zbabělost mu opět bude válka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Čeho se svévolník bojí, to na něj přijde..praví přísloví z Bible.

Winston Churchill řekl Chamberlainovi v House of Commons po Mnichovské dohodě ( zradě) v roce 1938, že Británie a Francie měly na výběr mezi válkou a hanbou a přesto, že zvolily hanbu, budou mít válku. Historie se opakuje.

Článek

Když před deseti lety anektovalo Rusko Ukrajinský Krym, nezmohl se Západ takřka na nic. Již tehdy měl Ukrajině jednoznačně nabídnout vojenskou pomoc a okupanty z Krymu vyprovodit.

Ostatně USA a Británie byly garanty Budapešťského memoranda z 5.12.1994, díky kterému se Ukrajina vzdala jaderných zbraní výměnou za záruky své územní celistvosti.

Jen proto, že to Putinovi prošlo, začal ihned plánovat další invazi. Už koncem roku 2021 bylo zřejmé, že se schyluje k plnohodnotné invazi na Ukrajinu. Tehdy mělo NATO zahájit okamžitou intervenci na Ukrajinu a Putin by zalezl do nory, ze které by řádně dlouho nevylezl. Žádná válka na Ukrajině by nebyla.

Hloupé a nesmyslné řeči o jaderném konfliktu a 3. světové válce by tehdy vedli jen Rusové a pár jejich příznivců. Putin by neměl nejmenší šanci jakoukoliv, ať už jadernou, nebo konvenční válku, vyhrát. Proč by ji tedy vedl? Ještě s ohledem na to, o jak velkého zbabělce se jedná. Proč by okrádal vlastní stát o miliardy, kdyby potom měl zemřít v jaderné apokalypse?

Tento zbabělec ( vzpomeňme na dlouhé stoly při Covidu) ovšem správně odhadl, že zbabělci jsou i na druhé straně. Ti ho o tom čím dál více ujišťovali svým zženštilým štěbetáním o 30 pohlavích a právech migrantů na obsazení jejich domovin a desítek dalších nesmyslů, které nikdy autokrat nemůže pochopit jako výraz demokracie, leč pouze jako výraz slabosti dekadentních homosexuálů a transsexuálů.

Tehdy měl Západ v čele s USA říct jasné STOP. Jaderné zbraně máme také, a jistě v lepším stavu než Rusko, takže zalez, strejdo! A z obrovského lovce amfor by se rázem stal zase jen mužík malé postavy v čele nevýznamné země s HDP Itálie.

Na místo toho začali západní vůdci tancovat kolem této horké kaše jako baletky z Labutího jezera. Přesně podle Putinova předpokladu. Sice možná nečekal, že mu zabaví jeho peníze, ale svými tanečky ho nezklamali. S čím nepočítal, byla ukrajinská odvaha se mu postavit a také žalostný stav vlastní armády. Druhá nejsilnější armáda světa se najednou ukázala jako druhá nejsilnější na Ukrajině.

Nutno zdůraznit, že kdyby Zelenský uposlechl západní baleťáky a nechal by se v únoru 2022 evakuovat, byl by opravdu Kyjev obsazen do týdne a dnes by se bojovalo někde u Krakova. Ukrajina by měla loutkovou kremelskou vládu a její armáda by dobývala Evropu. Pobaltské země by byly dávno obsazené, Fico a Orbán by plně spolupracovali, protože přece nechtějí válku, že? Naše vláda by byla v exilu v Londýně a naši vojáci by pomáhali v Polsku.

Že je to nesmyslná fikce? To si musí každý zhodnotit sám. Jen budoucnost ukáže.

Každopádně současná politika Západu defacto kopíruje tu z roku 1938. Zatímco ruský barbar vraždí ženy a děti na Ukrajině, tak baletky v oblecích vymýšlejí, jak daleko a na co smí Ukrajina střílet. Kdyby to nebylo tak tragické, bylo by to k smíchu. A válka je den ode dne blíž a blíž, kilometr po kilometru, metr po metru.

Pokud Západ spoléhá na to, že uvaří Rusa jako žábu - pěkně pomalu, aniž by si toho všiml a nevyskočil mu z hrnce, tak tahle taktika by mohla fungovat, pokud by Ukrajina měla stejný počet obyvatel jako agresor, ale to nemá, a navíc Putin se nijak neostýchá poslat na Ukrajinu kohokoliv ze svých totalitních a teroristických přátel.

Proč se tedy ostýchá Západ pomoci? To je skutečně tak kolosálně zbabělý? Vždyť zde se hraje o jeho vlastní budoucnost, protože kdo čeká, že se totalitní země, která vydává na vojsko skoro půlku všeho, co má, zastaví u nějaké hraniční závory, musí být úplný blázen a neználek.

USA se sice nemusí obávat nějaké ruské invaze, ale opuštění Evropy by znamenalo skutečný konec USA coby hegemona a garanta světové demokracie. Statisíce padlých Američanů ve všech válkách proti totalitě za poslední století by přišly vniveč. O nic menšího teď už Rusko nehraje a ani se tím netají.

Již generál George S. Patton v roce 1945 dopředu upozorňoval, že spojenci zbytečně ustupují mongolské povaze Rusů a navrhoval je vytlačit z Evropy, aby Evropané měli skutečnou svobodu. Velká škoda, že ještě toho roku zahynul při podivné autonehodě v západním Německu. Američané mohli Rusy lehce zpacifikovat, dokud tito neukradli plány jaderných zbraní a možná si mohli ušetřit velké ztráty jak v korejské ( 1950-1953), tak i vietnamské válce ( 1955-1975). V obou konfliktech totiž měli posléze své špinavé pazoury právě Rusové s Číňany.

Kdyby v roce 2003, místo vcelku zbytečné intervence do Iráku, zlikvidovaly USA režim v KLDR, který tehdy finišoval přípravu své první jaderné zbraně (2006), nemusel dnes svět řešit další Severokorejské hrozby.

Generál Patton řekl také něco v tom smyslu, že je lepší zemřít za něco, než žít pro nic. A zdá se, že z celého kulturního světa si tahle slova nyní bere k srdci jen napadený Izrael a napadená Ukrajina. Ostatní řeší, jestli dokážou vyhostit cizí zločince z vlastní země, nebo by tím porušili jejich práva, jakož i kolik elektráren vypnout, aby mohli řádně sami sobě zdražit energie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz