Hlavní obsah

,,Evropa je nakloněná myšlence samostatného palestinského státu…" COŽE??

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Augustine Aurell

Vlajka není palestinská. S tou, ať exhibuje Gréta, a jí podobní autisté..

Španělský premiér Pedro Sánchez prohlásil onen v titulku uvedený blud, a dodal, že Španělsko má v úmyslu uznat samostatný palestinský stát snad už v červenci, a určitě během tohoto volebního období.

Článek

Kdyby toto prohlášení vydal na podzim minulého roku, nikdo by se asi až tak nepodivoval.

Volby minulý rok ve Španělsku vyhráli lidovci, ale jejich předseda Feijóo si nedokázal získat důvěru poslanců.

Bylo tedy jasné, že šance se chopí Pedro Sánchez, a se svou socialistickou dělnickou stranou se pokusí o vznik středolevicové vlády.

Háček byl v tom, že potřeboval i podporu katalánských separatistů, včetně bývalého předsedy katalánské regionální vlády Carlese Puigdemonta, t.č. v exilu v Belgii, a jeho strany Junts.

Postoj katalánských separatistů k palestinské otázce je znám, a lze ho snad i do jisté míry chápat v kontextu vlastního boje za nezávislost.

Tedy politický oportunista a levičák Sanchez nasliboval Kataláncům kde co, včetně amnestie pro všechny separatisty, což vyhnalo do ulic tisíce Madriďanů. Proč by tedy mezi mnoho slibů nepřidal i ten o uznání Palestiny?

S touto myšlenkou si beztak pohrával i on sám už delší dobu, když její původ bych zasadil někam do začátků jeho politické kariéry v roce 93.

Ani na podzim minulého roku by ovšem zdaleka nemluvil za Evropu jako takovou.

Rázně by ho podpořilo leda tak Irsko, ze svého politického sentimentalismu, a pár severských zemí, jejichž vstřícný přístup k obyvatelům krajů jižně a jihovýchodně od Evropy, je též znám.

Kde ovšem strávil Pedro Sánchez posledního půl roku, to mi není jasné.

Po barbarském útoku na izraelské civilisty ze 7.10.2023 nabízet Palestincům jejich vlastní stát, je doslova a do písmene sebevražedný počin.

Znamenalo by to, že když o něco roky usilujete, a moc se to nedaří, především díky vaší neschopnosti cokoliv konstruktivního dělat, nebo vymyslet, tak stačí potom vyslat bandu zfanatizovaných, nafetovaných, nevzdělaných a špinavých vrahů, aby vraždili civilní obyvatelstvo jak smyslů zbavení…a je rázem hotovo.

Ano, takto stát opravdu vzniknout může. Stalo se to po VŘSR v roce 1917. Následky nese celý svět až do dneška.

Naštěstí o vzniku palestinského státu nerozhoduje Pedro Sánchez, ale Izrael, a ten má na věc evidentně jiný názor. Ví totiž velmi dobře, s kým má tu čest.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz