Hlavní obsah

Cizinci ohrožují obyvatele Mladé Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MART PRODUCTION / Pexels

Obyvatelé Mladé Boleslavi si stěžují na cizince, kteří narušují jejich bezpečnost a klid. Za poslední roky narostl jejich počet o třetinu a na společnosti je to znát. Lidé se začínají bát vycházet ven.

Článek

Mladá Boleslav si zoufá. Za poslední rok narostly přestupky, které musela řešit policie téměř o třetinu. Konkrétně z 1857 na 2345 případů. Nejčastěji jde o povaleče, kteří se opilí válí venku v ulicích nebo se opíjejí na veřejnosti. Kdo za to může?

Místní mají jasno

Obyvatelé Mladé Boleslavi mají jasno. Jsou za tím cizinci, kterých ve městě poslední dobou přibylo. Jsou přesvědčení, že nechodí do práce a jen se povalují v ulicích a chlastají. Na tom, podle statistik ministerstva vnitra něco je. Aktuálně Mladoboleslavsko eviduje na svém území cca 22 tisíc cizinců. Co ale nejspíš většinu lidí zaskočí, nejedná se o neustále osočované Ukrajince, nýbrž nejčastěji o Poláky a Slováky.

Po tmě se ven nikdo neodváží

Místní už podle všeho vychází ven jen s obavami a já se jim ani nedivím. Chvíli jsem žila v Českých Budějovicích a tam taky bylo celkem živo, zejména, když se v noci člověk vracel domů. Bylo to o strach. Ani dnes mi není příjemné jít za bílého dne okolo opilých bezdomovců. V tomto případě ale možná upřednostňuji raději cizince, protože se mi ještě nestalo, aby mě zastavovali a somrovali na mě peníze nebo mi nadávali. Jazyková bariéra má i svá pozitiva.

Systém je příliš měkký

Osobně si myslím, že celý systém s kriminalitou cizinců je u nás strašně měkký a neefektivní. Ale ostatní státy jsou na tom bohužel stejně, podívejme se, co se děje v Německu nebo ve Francii. Osobně bych byla proto, že pokud u nás cizinci spáchají trestný čin, za který by byli odsouzení k odnětí svobody, měli by je deportovat tam, odkud přišli. Když to bude země, kde je návrat ohrozí na životě? Nezájem, to si měli rozmyslet dřív. Nebudeme si tu přece hřát na prsou a živit někoho, kdo se neumí chovat, je nebezpečný a nic pozitivního nám nepřináší. Je spousta cizinců, kteří jsou vděční za to, že u nás mohou být a pracují od rána do večera, aby si v Česku našli své místo k životu.

Co myslíte vy?

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lide-v-mlade-boleslavi-se-na-ulicich-boji-vinu-davaji-cizincum-z-fabrik-40467293

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz