Hlavní obsah
Lidé a společnost

Důchodkyně rozjela business na stará kolena a vydělává miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mikhail Nilov / Pexels

Důchodem život nekončí. Pokud je člověk správně naladěný, jsou pro něj „stará kolena“ přesně ten čas, kdy si může začít plnit sny, na které zatím v životě neměl prostor.

Článek

Osobně naprosto nesnáším přístup, že s důchodem člověku končí život, a stejně tak nechápu stížnosti důchodců. Mají rentu, která jim zajistí základní potřeby a všechen čas světa, aby si mohli beze strachu dělat to, co chtějí. Bohužel, místo toho, aby tuhle obrovskou příležitost využili, tak většina důchodců tráví čas tím, že si stěžují, koukají na televizi a chodí se „vykecávat“ do ordinací lékařů kvůli banalitám. Ale existují výjimky. Sama jich znám několik osobně a dneska jsem narazila na článek o paní, která odchod do důchodu dotáhla ještě na úplně jiný level.

Odešla do důchodu a rozjela business

Když paní odešla do důchodu měla za sebou 35 let kariéry učitelky. Což znamená, že musela mít celkem dost vycukané nervy, protože práce učitele je na nervy náročná a jen málokdo na ni skutečně má. Každopádně i ti „vyvolení“ toho podle mě musí mít po 35 letech „plné brejle“. Místo, aby v důchodu složila ruce do klína a začala se bavit tím, že bude chodit na dětská hřiště pořvávat po dětech, jací jsou to nevychovaní fakani ( i takoví důchodci jsou), vzala to za úpně jiný konec. Využila volný čas a rentu, aby začala dělat to, co ji vždy lákalo.

Půjčila si přes 10 milionů

Překvapuje mě, že jí jako důchodkyni někdo půjčil 10 milionů, u důchodců jsou banky obvykle opatrnější, protože je tam riziko, že nestihnou půjčku splatit. Na druhou stranu s dobrou zástavou je možné všechno, a tak paní peníze rozjela a pustila se do toho, co ji vždy lákalo, a začala vyrábět přírodní bylinkové produkty. To je něco, co mně osobně je velmi blízké. A kromě toho, že bylinky celý život sbírám, tak i velmi oceňuji kvalitní bio produkty. Ovšem, zatímco já skončila u sušení bylinek na čaj, dělání sirupů a výjimečně mastiček, paní Podhorná to rozjela ve velkém a na jejím e-shopu najdete nejrůznější bylinné kůry, sprchové oleje a tak dále.

Stářím život nekončí

Dnes zaměstnává přes 40 lidí, podporuje svůj region a svými produkty pomáhá lidem. Nic z toho by se nestalo, kdyby se rozhodla jako většina ostatních starých lidí, že důchodem život končí. Není to pravda. A přesně podle pořekadla „když se jedny dveře zavřou, druhé se otevřou“, s odchodem do důchodu skončí váš život „musím“ a začíná život „chci“. Nemusím chodit do práce, nemusím vydělávat, nemusím pracovat, ale může si dělat cokoliv, co chci. Je škoda, že si to tak málo důchodců uvědomuje a místo, aby měli radost, tak jen šíří do světa negativitu a nedokáží se svým životem dál naložit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz