Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejznámější Ukrajinec v Česku vydělává 30 milionů ročně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Liliana Crijavetchi / Pexels

Ilustrační obrázek

Narodil se na Ukrajině. V roce 2002 se přistěhoval do Říčan u Prahy a v roce 2024 se v žebříčku Forbes umístil na 2. místě nejvíce vydělávajících youtuberů s příjmem cca 30 milionů ročně.

Článek

Taras Povoroznyk je 31 letý youtuber původem z Ukrajiny. Většinu života však prožil v Česku a má české občanství. Silně pochybuji, že by se v celé republice našel někdo, kdo by o „Tarym“ neslyšel. Patří totiž mezi naše nejpopulárnější youtubery. A také nejvýdělečnější. V letošním žebříčku nejvýdělečnějších youtuberů obsadil krásné druhé místo s příjmy kolem 30 milionů ročně.

Dostal jednu generaci dětí na hřiště

O Tarym se často mluví v souvislosti s jeho kontroverzemi. Osobně za největší hloupost považuji, když se před lety řítil po dálnici rychlostí 250 km/h a ještě se u toho natáčel. To už je ale řadu let zpátky a od té doby se žádný pořádný a hlavně vážný skandál neobjevil. Za tu jízdu se omluvil, posypal si hlavu popelem, dobrovolně odevzdal řidičák a osobně to považuji za uzavřené. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Díky chybám, které v průběhu své kariéry udělal se však zapomíná na jedno naprosto zásadní pozitivum. Tary dostal celou jednu generaci dětí od tabletům, mobilů a počítačů na hřiště. Začínal totiž jako „parkourový“ youtuber a děti se v něm natolik zhlédly, že zahodily telefony a vyrazily na hřiště běhat a zkoušet to, co dělá Tary. Řadu z nich to drží dodnes a je to vidět na Taryho návštěvách škol, které se odehrávají v tělocvičnách a zahrnují i „parkour“ společně s dětmi. Osobně si myslím, že mu mají být čeští rodiče hodně za co vděční.

Táta Tary

Já Taryho dnes sleduji jen občas, přece jenom už mi není deset. Když koukám na jeho videa, baví mě především ty s jeho dcerkou. Často přemýšlím nad tím, že musí být dost těžké vychovávat své dítě, když ho zbožňujete a máte prostředky na to, abyste mu koupili doslova cokoliv. Myslím si, že tohle je jedna z odvrácených stran toho „být za vodou“. Osobně si vždycky připadám „provinile“, když dětem nekoupím něco, co bych chtěly, i když to finančně není problém, ale prostě chci, aby věděly, že v životě nedostanou vše, co chtějí. Myslím si, že je to pro život důležité, protože život není továrna na splněná přání a člověk by s tím měl umět fungovat. Přesto jim „ne“ říkám nerada. Ve chvíli, kdy má člověk prakticky neomezené prostředky, tak podle mě musí neustále bojovat sám se sebou a hledat hranici mezi „zdravým dopřáváním“ a totálním rozmazlením a pořád tak bojovat sám se sebou. Z videí je patrné, že tohle se řeší i u „Tarasů“ doma a záleží jim na tom, aby jejich holčička rozmazlená nebyla.

Tary investor

Nejraději mám videa nebo rozhovory, kde se řeší Taryho investice a zhodnocování peněz. To mi přijde nejzajímavější. Jako mnohonásobný milionář musel přijít na to, jak své peníze bezpečně uložit a ideálně i zhodnotit. Začalo to byty, podle posledních informací má youtuber ve středočeském kraji koupeno přes 20 bytů, které zrekonstruoval a dále je pronajímá. Tím to ale neskončilo. V rámci diverzifikace se začal vzdělávat v investování do ETF a akcií. To je něco, čeho si obrovsky cením. Že člověk neusne na vavřínech, ale stále na sobě pracuje a zlepšuje se, i když by nemusel. A když v podvodné investici přišel o několik milionů, nenechal se odradit, ale dál pokračoval jak v investování, tak i v sebevzdělávání.

Kde bere peníze?

Doba, kdy Tarymu vydělával pouze jeho youtubový kanál, je dávno minulostí. Dnes k němu má příjmy nejen ze svých investic, ale hlavně také z prodeje merche, limonád, Tary Campů pro děti nebo ze spoluprací. Milion k milionu a na konci je z toho druhé místo ve Forbesu mezi nejvýdělečnějšími youtubery v Česku.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz