Hlavní obsah
Rodina a děti

Tchyně mi dva týdny hlídala dceru a překročila všechny hranice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jill Wellington / Pexels

Myslela si, že jí tchyně pohlídá dcera a ona si v klidu odpočine. Po tom, co se ale stalo, už jí na hlídání dcerku nikdy nedá. Tchyně zneužila její nepřítomnosti a holčičku ostříhala.

Článek

Bylo to právě před rokem, školní rok pomalu končil a i když měla Jitka doma jen předškolačku, už byla vyčerpaná. Rozhodla se tedy, že jakmile školka zavře, pošle Zuzanku na dva týdny k tchýni. Zuzka měla babičku ráda a ta byla na vnučku celá natřesená. Obě si to spolu užijí a Jitka si alespoň pořádně odpočine a naplánuje rodinný program na léto. To ale ještě netušila, co ji čeká.

Konečně volno

První týden „svobody“ pojala Jitka jako svoje soukromé wellness. Manžel chodil do práce a ona tak měla dost času na pořádný relax. Objednala se na masáže, zašla ke kadeřníkovi, na kosmetiku, nechala si udělat nové nehty a taky pořádnou pedikúru, aby byla na letní dovolené dokonalá. Po týdnu královské péče byla jako znovu zrozená a načerpala spoustu energie na ty dva měsíce, kdy bude mít Zuzku celé dny doma a bude se jí muset věnovat.

Letní plány

Druhý týden začala plánovat, co budou v létě dělat. Konečně se rozhodla, kam pojedou na dovolenou, zjistila si, jaké dětské akce se budou v létě v okolí pořádat, zapsala si otevírací doby aquaparků a poznamenala si i pár hradů a zámků, které měly kostýmované prohlídky a Zuzce se určitě budou líbit. Poslední dva dny už se jí začínalo po Zuzance stýskat. Všechno už měla nachystané a nemohla se dočkat, až se malá vrátí domů a všechno si společně užijí.

Maminko máme pro tebe překvapení

Den před Zuzčiným návratem si s ní telefonovala jako každý večer, ale tentokrát to bylo jiné. Holčička byla nějaká nesvá. Když se jí ptala, co se děje, nechtěla nic říct, ale po krátkém naléhání z ní vypadlo, že má pro Jitku překvapení. Ulevilo se jí. Sice nechápala, proč je z toho Zuzka nervózní, ale jak znala tchyni, tak nejspíš přiveze nějakou obří bonboniéru nebo zákusky. Zuzka se asi bojí, že se bude zlobit a nebude to chtít sníst, aby nepřibrala. Jitka pobaveně zavrtěla hlavou. Sice se v posilovně dost nadřela, ale určitě by Zuzce návrat domů nezkazila nějakým mračením.

Tchyně nesmí přes práh!

Druhý den byla Jitka jako na trní a hned, jak před domem zastavilo tchynino auto, vyběhla Zuzanku přivítat. Na prahu se ale zastavila, jako kdyby do ní udeřil hrom. Proti ní běžela Zuzanka, ale vypadala úplně jinak, než když odjížděla. Její krásné dlouhé blonďaté vlásky, které měla až po pas, byly pryč a místo nich měla kraťounké mikádo. „Co se ti stalo s vlasy?“ zalapala po dechu a přemýšlela, kam se jí vlasy mohly zaplést, že tchyni nezbylo nic jiného než vlásky ustřihnout. Zuzanka se usmála. Nestalo se jí vůbec nic. Babičku nebavilo jí vlásky každé ráno česat a tak jí slíbila, že když se nechá ostříhat, koupí jí celý polárkový dort a bude ho mít jen pro sebe.

Jitka nemohla uvěřit vlastním uším. Zuzanka své vlásky milovala, vždycky si hrála na princeznu, načesávala se a kroutila se před zrcadlem. Kdyby ji tchyně nezmanipulovala, nikdy by se ostříhat nenechala. Absolutně nechápala, jak si to tchyně mohla bez svolení dovolit. Zuzanka nikdy stříhaná nebyla a vlasy jí rostly od miminka a záviděla jí je každá holčička ve školce. Strašně tchyni vynadala, odmítla ji pustit domů a odmítá s ní jakýkoliv kontakt do budoucna. Večer pak utěšovala plačící Zuzanku, kterou nový účes už přestal bavit a chtěla zpět své princeznovské vlásky. Na ty si ale bude muset pár let počkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz