Hlavní obsah
Rodina a děti

Co opravdu znamená samolepka „Dítě v autě“?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Znáte ty samolepky na autech: „Dítě v autě“ nebo „Baby on board“, případně řadu dalších samolepek s podobiznou a jmény našich ratolestí?

Článek

Mé bezdětné já si kdysi myslelo, že těmito samolepkami mi chce řidič daného vozu dát najevo, ať si dám pozor a řídím opatrně, abych ho neohrozila, protože veze malé dětičky. Nicméně narození mé dcery a následné cesty s ní mě přesvědčily o opaku.

Jaký je tedy opravdový význam těchto samolepek?

Samolepka s upozorněním, že je v autě dítě, vás má upozornit na to, že auto řídí vystresovaný rodič, který se nikdy nemůže plně věnovat řízení, jelikož má právě řadu dalších povinností, a tak se od něj držte radši dál!

Jaké povinnosti má rodič vezoucí své ratolesti po celou dobu jízdy?

No tak například pravou rukou šátrat po zadních sedačkách a hledat odhozené hračky, aby je následně svému drobečkovi opět podal, a ten je mohl znovu odhodit. Toto se opakuje i několikrát za jízdu, zdá se to jako zbytečná práce, ale v některých případech může zabránit vzniku hysterického pláče, což se vždy hodí. Dále má takový řidič na programu podávat pitíčko, křupky, kapsičku a další pochutiny z nabídky švédských stolů daného vozu. Ovšem nesmíme zapomenout na kontrolu zpětného zrcátka, řidič inkriminovaného auta se pravidelně dívá do zpětného zrcátka. V tomto zrcátku totiž vidí své milované dítě, a může zkontrolovat, zda se zrovna nedusí, nerozeplo si pásy, nebo nedej bože, neusnulo 5 minut před příjezdem k domovu. Málem bych ale opomenula vypadnutý dudlík, to je rovněž náročná disciplína. Dítě dudlík pravidelně vyplivuje či odhazuje, ovšem nenechte se zmást, přesto, že onen rošťák dudlík odhodí, po uběhnutí asi tak jedné minuty ho chce zpět, a nastává ukrutný křik. Je tedy třeba pokračovat v disciplíně šátrání pravou rukou po zadní sedačce poslepu. Důležitým úkolem každého rodiče je také přepínat dětské písničky v přehrávači, přičemž velmi důležitá je rychlost, a to zejména pokud se jedná o přeskočení reklamy, která je u malého posluchače velmi nežádoucí. No a do toho všeho musí takový řidič samozřejmě sledovat cestu, předvídat, kroutit volantem a šlapat na pedály, aby nikoho neohrozil.

No posuďte sami, je bezpečné jezdit poblíž auta s takovou nálepkou?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám