Článek
Na sobotní večer se již 2 týdny těším - předtím jsem nějak „neměla chuť“. A to na tento pořad „peče celá země“. V prvé řadě jsem měla pocit - a to je zase to moje věčné n e p l ý t v a t “, že se tam s drahocennými potravinami hodně plýtvá. Co se nepovede se vyhodí do odpadu, zbytky které zůstávají při vykrajování rovněž atd. To jaksi můj řekněme úzkoprsý, nikoli však zbytečný názor zaráží. Od nepaměti - až po dnešní dobu - platilo: kdo šetří má za tři........dobrá hospodyně pro pírko přes plot skočí.....atd. Jistě, při takovémto výjimečném klání by asi nešlo každý gram potraviny využít! Al e co kdyby se pořad obohatil právě o toto "neplýtvání! Ukázat dnešním mladým hospodyňkám, jak upéci kvalitní, zdravý, chutný zákusek s co nejmenším a nejlevnějším množstvím surovin! Možná by to některým lidem pomohlo vyjít lépe s rodinným rozpočtem, zvláště při větším počtu členů domácnosti! Nebo jak využít právě ony „zbytky“ a proměnit v hodnotnou a chutnou součást rodinného jídelníčku. Možná bychom byli propagátory na světě ojedinělého pořadu, který by zase - jako všechno - někteří odsoudili, jiní by kvitovali s povděkem.