Hlavní obsah
Cestování

2 hodiny lyžování na rozbředlém a umělém sněhu nás vyšly pěkně draho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Tak jsme si s rodinou říkali, že bychom mohli ke konci roku zajet na hory a užít si trochu těch zimních radovánek. To jsme ale netušili, jaký luxus si užijeme. Už nikdy více, děkujeme.

Článek

Konec roku se nám blíží a protože Vánoce byly hodně na blátě, rozhodli jsme se, že bychom dětem chtěli dopřát alespoň trochu zimních radovánek. Vánoční prázdniny se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci a je třeba myslet na to, že brzy začne škola. Děti nemají téměř žádné zážitky a vyjma návštěv u našich příbuzných jsme se rozhodli vyrazit na hory. Ať také mohou ve škole vyprávět, co hezkého zažili, nejen to, že seděli doma a za oknem sledovali ošklivé a upršené počasí. Přemýšleli jsme, kam se dalo jet. Jako nejlepší a nejbližší nám přišlo Lipno, kde jsme letos trávili i příjemnou letní dovolenou. Ačkoliv na Lipně není zrovna levno, pokud si chcete užít pořádnou dovolenou s výhledem na krásnou krajinu, stojí to za to. Alespoň po našem letním zážitku.

Tak jsme se podívali a zjistili si, že ski areál má otevřeno. Měli jsme radost, druhý den jsme si vše nachystali a ve čtvrtek jsme vyrazili. Ačkoliv jsou vánoční prázdniny, říkali jsme si, že by v týdnu mohlo být méně lidí než o víkendu. A také ano. Když jsme dorazili, parkoviště bylo téměř prázdné. Radovali jsme se, jak si užijeme skvělého lyžování a nebudeme se muset prát o jediné místo na lanovce. Koupili jsme skipasy, oblékli děti a honem na svah. V ten moment nás ale úsměv na tváři přešel. Když jsme sedačkovou lanovkou vyjeli až na vrchol, zjistili jsme, že sníh není to pravé ořechové. Kromě toho, že byl technický a umělý, ani špetka přírodního, byl také hodně rozbředlý a lyžování nepřinášelo ten pravý zážitek. Ale nevadí, už jsme tady, a tak si to prostě užijeme.

Foto: Blogerka Terka

Rozbředlý sníh, který byl ke všemu umělý, nic přírodního, snad jen stromy a zelenající se tráva. Zážitek z Lipna nás opravdu zklamal.

Už nikdy více, děkujeme vám!

Když nám vypršela dvouhodinnová platnost naší permanentky, docela jsme si oddychli. Děti byly zklamané, zážitek z lyžování téměř nulový a bohužel ani kvalita stravy na místě nebyla bůh ví jaká sláva. Chtěli jsme si dát pořádný teplý oběd, ale místo toho nám ve stánku nabídli přesmaženou klobásu a chléb. Raději jsme si zajeli o pár kilometrů dále a v krásné hospůdce jsme se najedli. Upřímně 1890 Kč za to, že jezdíte na rozbředlém sněhu, kde vykukuje tráva, je fakt moc. Tento zážitek nás zklamal a doufáme, že se nic takového už nebude opakovat.

Počkáme raději na jarní prázdniny, případně naše děti po dohodě se školou uvolníme na konci ledna a pojedeme někam, kde si to všichni pořádně vynahradíme. Bohužel zkušenost s letní dovolenou se vůbec nedá srovnávat a myslím, že lyžovat příště raději pojedeme rovnou do zahraničí. Na letní radovánky je Lipno skvělé, ale pokud není sníh a teploty jsou vysoko nad nulou, opravdu se sem nevyplatí jezdit. Bohužel naše zklamání je velké a doufáme, že už nikdy nic takového nezažijeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz