Hlavní obsah
Aktuální dění

Babiš znovu bojuje proti vládě. Tentokrát využil sílu rakoviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons / CC BY-4.0 International

Politický boj se v naší zemi stupňuje. Vypadá to, že politici využívají všemožné zbraně k tomu, aby svého protivníka dostali do úzkých. A to znovu předvedl i Andrej Babiš. Ten se nebál a na současnou vládu zaútočil i rakovinou.

Článek

Každý rok v České republice zemře několik desítek lidí na zákeřnou rakovinu. Rakovina je nemoc, která se projeví zcela nečekaně. Můžete dodržovat sebelepší životosprávu, ale rakovina si nevybírá. Všichni si přejí, aby se s rakovinou dalo bojovat a aby na ní neumírali stovky lidí. I to by měl vědět Andrej Babiš, který si nevybral zrovna správné téma na svůj vládní boj. Bohužel už se stalo a slova nejdou vzít zpět. Vždyť se také říká, že slova dokáží někdy ublížit mnohem více než samotné činy.

Babiš si zase neviděl do pusy

Bohužel, když proti sobě bojují lidé, využívají k tomu všemožné prostředky. A tak je tomu i v naší politice, kde proti sobě stojí vládní strany a hází na sebe jednu špínu za druhou. Nesmí tím ale ubližovat jiným lidem, což se trochu bývalému premiérovi Babišovi vymklo z rukou. Jeho prohlášení se totiž neslo v takovém duchu, ze kterému je některým opravdu smutno. Jeho slova byla přirovnána k nevhodné politické kampani s cílem útočit na druhé, přičemž nejvíce trpěli ti, kteří s tímto bojem nemají nic společného.

Babiš totiž ve svém projevu zkritizoval vládu za to, že na výstavbu nejmodernějšího onkologického centra uvolnila více než 15 miliard korun. Bohužel zrovna na toto Babiš neměl poukazovat, protože onkologické centrum může zachránit životy tisícům lidí. Hádky v Poslanecké sněmovně jsou velmi časté a k tomu nedůstojné. Babiš poukázal na to, že na rakovinu se umírá a umírat bude. A podle něho tomu nezabrání ani drahé onkologické centrum. A nebál se poukázat na nedávno zesnulou operní pěvkyni Patricii Burdu Janečkovou. Něco tak cynického jsem už hodně dlouho neslyšela a udělalo se mi z toho upřímně velmi smutno. Tohle se prostě nedělá.

Slova ublíží více než činy

Andrej Babiš si zřejmě neuvědomil, že slova dokáží ublížit mnohem více než samotné činy. Podle něho totiž naše vláda může za smrt nadané dívky. Ale to je omyl, za to nemůže nikdo, jen osud a nemoc, ale to si zřejmě politik během svého dlouhého řečnění neuvědomil.

A jeho prohlášení se dotklo i manžela Patricie Janečkové, který se k tomu vyjádřil. S nepochopením prohlásil, že lidé mají mít právo žít a nemoc by jim tak vzácný život neměla brát. Poděkoval také znovu všem lékařům, kteří se o jeho ženu starali. Podle něho udělali maximum a je šťastný za to, že mohl někoho tak kouzelného poznat.

Zdroje: iROZHLAS, iDNES, extra.cz, autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Patricia Burda Janečková

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz