Hlavní obsah
Umění a zábava

Bertík z komedie S tebou mě baví svět: Děti se mu smály, že je hubený. Dnes je úspěšným podnikatelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Není mezi námi snad jediný člověk, který by neznal legendární komedii S tebou mě baví svět. Parta tří otců, kteří dostali na starosti své děti. Původně pánská jízda se tak změnila v něco, co si ani jeden z nich neuměl představit.

Článek

Komedie S tebou mě baví svět patří jednoznačně mezi hity Vánoc. Komedie, která znázorňuje příběh tří otců, kteří si chtěli na týden vyrazit na pánskou jízdu. Jejich manželky se však rozhodly, že jim tuto pánskou dovolenou trochu znepříjemní. To ještě netušily, že pánové na jejich akci kývnou a budou souhlasit. Proto si všichni tři vzali na starost své potomky, se kterými vyrazili na expedici Apalucha, jak přezdívali chalupě jednoho z tatínků. Zákulisí této komedie však zná jen málokdo.

Bertíkovi se smáli, že je hubený

Legendárního Bertíka není třeba připomínat. Všichni si pamatují na drobného, lehce kudrnatého chlapce, který mezi svými vrstevníky vyčníval svým roztomilým hláskem. V dětství to však neměl vůbec jednoduché. Jeho spolužáci se mu posmívali, že je hubený. To bylo výrazně vidět i v komedii, kde měl několik nahých scén. Bertík nepatřil mezi nejsilnější děti, ale své role se zhostil bravurně. „Jejej, historie stará čtyřiatřicet let. Tehdy jsem byl kluk, dneska dvaačtyřicetiletý táta skoro šestileté dcery Barborky. A ač nejsem ženáč, žiji 22 let ve spokojeném vztahu s přítelkyní. S filmem a natáčením jsem skončil v roce 1988,“ řekl jeho představitel v jednom ze svých rozhovorů. Bertík původně nikdy nechtěl být hercem.

Za to, že se mohl ukázat před kamerami, vděčí především svým rodičům, kteří ho přihlásili na konkurz režisérky Marie Poledňákové, která sháněla mladé, nadané, ale zároveň ne moc drzé herce. Jenže Bertík se v životě rozhodl pro zcela jiný směr. Ačkoliv měl možnost a dobře našlápnutou kariéru, z filmových pláten odešel a nechce se na ně už nikdy vrátit. Herec Marek Dvořák se rozhodl, že se bude věnovat podnikání. Zalíbilo se mu totiž mít plno peněz a užívat si bezstarostného života. Díky střední škole, kterou vystudoval, získal obchodní praxi. Následně se stal úspěšným manažerem a začal budovat kariéru v telekomunikacích. O herectví už nechce slyšet. Ve své práci je spokojený a nic by neměnil.

Lidé ho nepoznávají

Pokud byste si mysleli, že když Marek Dvořák vejde do přeplněného obchodního centra nebo se jen tak prochází po ulici a lidé na něho volají, jste na omylu. Po 34 letech ho totiž nikdo nepoznává a malého Bertíka v něm nikdo nevidí. Dokonce ani jeho kolegové v práci netušili, že by se mohlo jednat o slavného dětského herce. Sám Marek je za to rád. Nemá rád, když je středem pozornosti a nechce, aby se z něho i po tolika letech dělala celebrita. Pokud někomu řekne, že je Bertík z této legendární komedie, nikdo mu to nevěří.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz