Hlavní obsah
Umění a zábava

Byli jsme na Pilsner Festu: Jednodenní akce nás vyšla na 3000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Blogerka Terka - vlastní foto

Jako každý rok se i letos koná v Plzni legendární Pilsner Fest. Nikdy jsme tam nebyli, tak jsme se rozhodli, že bychom tento rok mohli udělat výjimku. A pěkně drahou…

Článek

Tak jako každý rok se i ten letošní v Plzni koná Pilsner Fest. Akce, která má vždy bohatý program, v nabídce dobré jídlo a samozřejmě čepované plzeňské pivo. Nikdy jsem na této akci nebyla, ale protože počasí stále vypadá velmi dobře, rozhodli jsme se, že páteční odpoledne a večer strávíme v milé společnosti našich přátel. Lákalo nás hlavně vystoupení hudebních kapel, mezi které patří Vypsaná fiXa, Polemic, J.A.R., Tata Bojs a Mig 21. A tak jsme vyrazili.

Lístky zakoupené dopředu

Vstupenky na tuto akci jsme zakoupili za zvýhodněnou cenu dopředu. Naštěstí samotný pivovar spustil tuto možnost jako alternativu osobnímu prodeji. Je pravda, že jsme se minulý rok na internetu dočetli, že lidé na místě ve frontě na vstupenky strávily i dvě hodiny. Tentokrát to naštěstí zabralo 10 minut a lístky byly naše. Lístek pro dospělou osobu nás vyšel na 240 korun. Protože nás šlo pět, bylo to rázem 1000 korun pryč. Ale nevadí, je to jednou za čas a už jsme se domluvili i s ostatními. Celý program začal v pátek v 16:00 hodin. Proto jsme si jako celá parta dali sraz před vstupem, ukázali elektronické vstupenky a od hostesek jsme dostali papírový náramek, který nás opravňoval ke vstupu.

Foto: Blogerka Terka - vlastní foto

Ceny u jednoho ze stánků, kam jsme si pro jídlo ve večerních hodinách přišli.

Ceny jídla přemrštěné

Počasí nám přálo, nepršelo a jako správní kulturní hosté jsme si hned dali pravé plzeňské pivo. Jedno půllitrové nás vyšlo na 70 korun. Ale když někam jdeme, přece nebudeme šetřit. Jenže jak hodiny přibývaly, my jsme dostali hlad. Rozhodli jsme se tedy navštívit místní stánek. Při cenách, které na nás čekaly, jsme se nestačili divit. Za pivní langoš jsme dali 120 korun, za pravý beef burger 230 korun. Pokud jsme chtěli obyčejnou Colu v plechovce, vyšla nás na 59 korun. Když jsme to dohromady spočítali za 5 osob, dostali jsme se jenom za jídlo a pití na přibližně 2000 korun. A tím to nekončilo. Mysleli jsme si, že veřejné toalety zde budou zdarma. Nicméně sedící obsluha po nás chtěla 20 korun za jedno použití toalety. Toalety byly nic moc, obyčejné TOI TOI budky, kde hygiena byla téměř nulová. Za 20 korun bych si představovala slušnou toaletu s umyvadlem.

Zážitek? I tak dokonalý

Jediné, co se tomu všemu musí nechat, že samotný zážitek byl skvělý. Celou akci jsme si pořádně užili a máme i spoustu milých vzpomínek. Kromě toho, že jsme šli na akci jako jedna velká parta, se k nám v průběhu večera přidalo i několik dalších známých, o kterých jsme ani nevěděli, že na tuto akci jdou. Je tedy vidět, že kulturní událost dokáže spojit lidi, kteří se několik měsíců neviděli. Jediné, co nás mrzí, jsou ty přemrštěné ceny, kdy si prodejci uměle zvednou svou cenovou nabídku o několik desítek procent. Naštěstí se takové akce dějí jednou za čas a není to každodenní rutinou.

Zdroje: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz