Hlavní obsah
Aktuální dění

Diskuze poslanecké sněmovny: Babišovi hodinky ukázaly vysoký tlak, Schillerová ovládla Instagram

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Wikimedia Commons/Public domain

V tom našem českém politickém rybníčku se ale dějí věci. V posledních dnech je to především opozice, které neustále stoupá tlak. Ale nejvíce rozčílená je Alena Schillerová. A má dobrý důvod. Následuje ji Andrej Babiš, který nemohl popadnout dech.

Článek

Dnes začala sněmovna projednávat další část konsolidačního balíčku. A to by nebyla naše politika, aby se ti veledůležití pánové a dámy nezačali hádat. Nejdelší projev měl samozřejmě Andrej Babiš, který se natolik rozčílil, že mu dokonce jeho chytré hodinky ukazovaly, že má vysoký tep. Nakonec byl vyzván, aby se posadil, protože je to pro jeho zdraví to nejlepší, co může být. Andrej Babiš totiž opět nechtěl nikoho pustit ke slovu. Když se už natolik rozvášnil a všichni si mysleli, že je konec, začalo to nanovo. Během svého rozvášněného proslovu se dokonce ani jednou nenapil. Pak ho vystřídal Tomio Okamura, který samozřejmě nenechal na nikom niť suchou. Na svůj projev si dokonce připravil A4 papír, na který se nestíhal ani podívat. Jakmile začal hovořit, nedal se zastavit. Na první pohled vskutku trapas největšího kalibru. My zřejmě svým politickým jednáním předčíme i USA a kongres.

Když se opozice rozvážní, stojí za to

A právě při takovýchto debatách dochází k tomu, že se členové opozice rozčílí natolik, že jeden řečník dokáže mluvit i šest hodin v kuse. U toho někteří usínají, druzí odcházejí a třetí neustále spamují Instagram. A mezi nimi je i bývalá ministryně financí Alena Schillerová. Ta je svou zálibou v Instagramu nechvalně proslulá již od doby covidu, kdy se neustále ukazovala v načesaných a upravených vlasech, zatímco jiné ženy doma šedivěly. A právě nyní se Alena Schillerová rozhodla současné vládě vysvětlit, že jejich konsolidační balíček je naprostá zbytečnost a nesmysl. Ale byla to právě ona, kdo neustále hovořil o digitální dani, která nebyla nikdy zavedena.

Následně se Alena Schillerová začala pořádně dohadovat se současným ministrem financí Zbyňkem Stanjurou. A sledovat je bylo opravdu komické. Vypadalo to, jako když se perou dvě malé děti o jednu hračku. Schillerová neustále prosazovala EET, načež Stanjura řekl, že nic jiného nezná. Schillerová však pokračovala a všem vysvětlila, že když se dostanou znovu k vládě a moci, znovu zavedou EET a bude vše v pořádku. A prý to bude opravdu velké a moderní, jako v ostatních zemích světa. „Vy nic jiného, než EET nemáte. A pak toho bude zase plný Instagram s Vaší fotkou,“ povzdechl si Stanjura.

A tak se pořád hádali a hádali

Jen samotný Instagram Aleny Schillerové vyšel stát na dva miliony korun. Ne nadarmo se jí začalo říkat Million Dollar Baby, šíleně drahá princezna. A taková hádka mezi nimi trvala dlouhé dvě hodiny a jak to dopadlo? Na ničem se nedohodli a vypadá to, že ani nedohodnou. Každý z nich má totiž svůj názor, ze kterého nechce slevit. A tak se stále hádali dokola a dokolečka, jako dvě malé děti. Nedohodli se, pohádali se a zase se usadili. A to až tehdy, kdy je jejich kolegové museli krotit, aby se na slovo dostali i další vášniví řečníci.

Zdroj: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz