Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ewa Farna se bála o svůj život. Pronásledoval ji stalker, který přišel až k ní domů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Populární česko-polská zpěvačka Ewa Farna se v nedávném rozhovoru pro podcast Hype-Cast podělila o znepokojivé zkušenosti z dob, kdy jako dítě vstoupila do světa showbyznysu.

Článek

Její vyprávění nabízí unikátní pohled do zákulisí raného úspěchu a upozorňuje na rizika, kterým mohou čelit mladé hvězdy. Farna popisuje svůj vstup do hudebního průmyslu jako nečekaný zvrat osudu. „V jedenácti letech mě na místní soutěži objevil producent, který mi nabídl natočení alba,“ vzpomíná zpěvačka. Tato příležitost, ačkoli zpočátku působila neuvěřitelně, odstartovala její hvězdnou kariéru. Ve dvanácti letech již nahrávala své první skladby a krátce po třináctých narozeninách vydala debutové album Měls mě vůbec rád.

Temná stránka popularity

S rostoucí slávou se však objevily i stinné stránky. Ewa Farna popsala děsivý incident, který zažila jako mladá teenagerka. „O Velikonocích k nám domů přišel neznámý muž s malým synem. Začal mi ho představovat jako potenciálního partnera, přestože mi bylo teprve 12 nebo 13 let.“ Tato znepokojivá situace byla jen začátkem série nepříjemných zážitků. Zpěvačka dále odhalila, že se stalking neomezil pouze na její domov.

„Ten muž mě později pronásledoval i do školy. Bylo to opravdu děsivé uvědomit si, že někdo sleduje každý můj krok.“ Tyto zkušenosti ji přiměly k větší obezřetnosti a ochraně soukromí. Přes tyto náročné momenty Ewa Farna pokračovala ve své hudební dráze a dnes patří mezi nejvýraznější osobnosti české a polské hudební scény. Její vyprávění je cenným příspěvkem k diskusi o etice v showbyznysu a ochraně nezletilých umělců. Zároveň podtrhuje důležitost psychologické podpory pro mladé hvězdy, které se musí vyrovnávat s nečekanými výzvami slávy v útlém věku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz