Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jiří Ježek ukázal, že handicap není překážka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Jindřich Nosek (NoJin) – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74130333

Cyklista Jiří Ježek nám skutečně dokazuje, že handicap nemusí být v životě velkou překážkou. Záleží na tom, jak si člověk nastaví svá pravidla. Ježek si nakládá na svoje bedra skutečně velké úkoly a cíle, ale co je zajímavé, daří se mu je plnit.

Článek

Jiří Ježek je skutečně inspirativním příkladem toho, jak snadno lze překonat zdánlivě nepřekonatelné překážky a dosáhnout mimořádných úspěchů navzdory vážnému životnému handicapu. Jeho příběh nám všem ukazuje, že omezení jsou často spíše v naší mysli než v realitě.

Na začátku druhého přenosu taneční soutěže StarDance řekl, že tančit může skutečně každý. A on sám je toho živým důkazem. Chybí mu noha od dětství, když si vlastní chybou přivodil úraz. Ale od té doby se rozhodl bojovat. Dokonce si dělá srandu, že má nohy ze dvou materiálů.

Podle jeho slov mu noha může zrezivět, a dokonce mu v zákulisí soutěže chybí mechanik, který by dokázal případně nohu opravit. I přes svůj handicap si dokáže ze sebe dělat srandu, že by mu noha mohla uletět a zasáhnout tak diváky, kteří sedí v přední řadě. Za svůj sobotní taneční výkon si tedy vysloužil rovných 22 bodů. „Za svůj handicap jsem vděčný, bez něj bych toho rozhodně tolik nedokázal,“ prozradil cyklista, který si uvědomuje, že lidská síla je skutečně velká a mocná.

To ale není vše. Osobně doufá, že by svými výkony mohl inspirovat druhé a pomoci jim překonat strach a nějakou barikádu. „Třeba to někomu, kdo v současný době přišel o nohu, nebo má jiný handicap, tak to ukáže, že člověk dokáže daleko víc, než si třeba v tom momentě krize myslí,“ říká Jiří Ježek o své účasti v soutěži, která je skutečně náročná i pro zdravého člověka. A jak na jeho taneční vystoupení reagují fanoušci?

Ti jsou nadšení a já se jim vůbec nedivím, protože Jiří Ježek je skutečně inspirativní člověk. „Šest zlatých z paralympiády, a ještě k tomu závodit se zdravými profíky? Jirka Ježek je pro mě naprostá legenda! Jeho výkony mi vždycky vyrážejí dech,“ napsala jedna ze sledujících na Instagramu.

Zdroje: zpracováno na základě živého přenosu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz