Hlavní obsah
Umění a zábava

Jiřina Bohdalová ukončila kariéru. Toto je opravdová legenda, ne jako ty dnešní pseudocelebrity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Herečka Jiřina Bohdalová na radu lékařů ukončila kariéru. Pro divadelní svět je to velká ztráta. Z ní by si měl vzít každý příklad..

Článek

Jiřina Bohdalová se na divadelních a filmových prknech objevuje vlastně od ukončení svého studia. Od té doby se objevovala v několika televizních hitech, mezi které například patřila jednoznačně role Fany. Od té doby jí diváci mohou vídat nejen na televizních obrazovkách, ale i na divadelních prknech. Ne nadarmo se mezi lidmi několik let říkalo: jdeme na Bohdalku.

Legenda navždy

Jiřina Bohdalová je opravdová legenda českého filmu a divadla, která opravdu něco dokázala. Nikdy na sobě nedávala znát, že je unavená a snažila se žádnou pracovní nabídku neodmítat. Zároveň se vždy chovala ke všem slušně a pokorně, nedávala najevo slávu ani své úspěchy. Ačkoliv je všem zcela jasné, že Jiřina Bohdalová si za svůj život vydělala mnoho peněz, život žije stále skromně a své mění nikdy nedávala najevo. Ale co dělají dnešní pseudocelebrity? Každá z nich žije především z propagací různých produktů na internetu, kdy natočí jedno nebo dvě videa týdně a myslí si, jaký velký kus práce neudělali. Když se trochu proslaví, začneme je nazývat celebritami.

Co ale dokázali jiného? O většině z nich jsme ani nevěděli, nikdy nikde nehráli, nezpívali, jen natáčí videa a snaží se zviditelnit. Naopak naše stálice, mezi které Jiřina Bohdalová jednoznačně patří, na sebe upozorňovat ničím nemusí. Tím, že se umí k lidem chovat a dělají svou práci poctivě a dobře, se zapsali do srdcí několika diváků a proto mají svou fanouškovskou základu jistou. Není tedy nutné tvořit žádné přetvářky ani uměle vytvořené reklamy. Paní Bohdalová je navíc ke svým fanouškům velmi vřelá a nikdy nikoho neodmítne. Pokud byste ji na ulici oslovili, mile se na vás usměje, ráda vám dá autogram anebo se s vámi vyfotí. Ale dnešní hvězdičky? Chodí s nosem nahoru, nikdy nepozdraví a naopak se snaží co nejvíce přitáhnout média a bulvár.

Každý je dnes celebrita

Když se nad tím člověk jen trochu zamyslí, kdo z dnešních rádoby celebrit je opravdu úspěšný? Kolik toho kdo dokázal, co ve svém životě udělal a jak se například chová k lidem? Většina našich nových herců a hereček vystudovali DAMU, pyšní se akademickým titulem a berou jednu roli za druhou, aby o svůj plat a slávu nepřišli. Moc dobře si totiž uvědomují, že by jinak upadli do fanouškovského zapomnění. To herci typu Jiřiny Bohdalové nemají zapotřebí. Jiřina si své role může vybírat, může si dovolit odmítat a stejně bude stále žádaná. Nemá zapotřebí přeskakovat z filmu do filmu a tvářit se, kolik toho dokázala. Tato žena dokázala mnoho a nikdy to nedala najevo. Věděli jste například, že paní Bohdalová má vystudovanou vysokou školu a pyšní se titulem Mgr.? Asi nevěděli, protože své vzdělání nedává nijak najevo.

Děkujeme paní Bohdalové za tolik filmů, které natočila a také za to, že svým humorem vždy dokáže každému vykouzlit úsměv na tváři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz