Hlavní obsah
Umění a zábava

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční koledy? Všech deset uhodne jen málokdo. Otestuje si své znalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Koledy patří neodmyslitelně k našim Vánocům. Jako malé děti jsme se je učili a do dnešního dne bychom si je měli pamatovat. Ne vždy tomu tak však je. Jak jste na tom vy?

Článek

Koledy patří k Vánocům a téměř každý si je pouští během zdobení vánočního stromečku. České koledy se však v posledních letech stávají trochu zanedbávané a také opomínané, protože se nám do podvědomí dostávají spíše zahraniční písně. To je velká škoda, protože i my máme kouzelné písničky, které navozují vánoční atmosféru.Znáte dobře text písně Štědrý večer nastal nebo Vánoce, Vánoce přicházejí? Možná si na první dobrou řeknete, že ano, ale když si začnete tuto písničku zpívat, ztratíte slova. Proto jsme si pro vás připravili tento zábavný kvíz, u kterého můžete s celou svou rodinou zavzpomínat a zároveň si koledy i zazpívat.

Tak jak jste na tom? Uhodli jste všechny koledy, nebo se vám stalo, že jste si nebyli jistí? Nic si z toho nedělejte, někdy si člověk prostě nevzpomene. Důležité je, abyste se na Vánoce sešli pohromadě, ve zdraví a užili si čas se svými blízkými. Ten je totiž nenahraditelný. Vánoční koledy jsou více než jen písně. Jedná se o určité vyjádření radosti, společenství a tradice Vánoc. Texty koled často odrážejí různé aspekty vánočního příběhu, od narození Ježíše Krista po oslavy a radostné shromáždění. Původ vánočních koled sahá až do samotného středověku, kdy byly původně zpívány jako lidové písně během různých festivalů a oslav.

Zdroje: autorský text, Wikipedia

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz