Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nostradamova předpověď pro rok 2024: Konec války na Ukrajině, odchod papeže a princ Harry na trůnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Rok 2024 se neuvěřitelně rychle blíží. Spolu s tím se však pojí i další předpověď jednoho z nejvýznamnějších astrologů. Nostradamus předpověděl, co nás čeká.

Článek

Jeden z nejvýznamnějších filozofů, vědců a astrologů 16. století se proslavil tím, že dokázal předpovědět budoucnost světa na několik tisíc let dopředu. Jeho předpovědi se ve většině vždy vyplnily, a proto každý rok mnoho lidí dopředu hledá, co nás čeká na následující rok. Podle Nostradama bude i rok 2024 plný změn, utrpení, bolesti, ale také nových událostí. Své první záhadné čtyřverší napsal už v roce 1555. Své poznámky si zapisoval do knihy Les Propheties, což se jinak značí jako proroctví. Tato kniha po mnoho desetiletí inspirovala vědce z celého světa a také laickou veřejnost, která se zabývala budoucností.

Ekonomická nejistota

V roce 2024 nás podle Nostradama čeká především velký ekonomický propad. Finanční situace bude stále velmi těžká a nezlepší se ani s příchodem nového roku. Predikce Nostradama říkají, že svět se bude zmítat v chudobě a bídě. Podle něho se životní náklady rodin vyšplhají do astronomické výše, takže se téměř každý bude bát toho, co ho čeká. „Tak vysoko stoupne pšeničný bušl / že člověk bude jíst své bližní,“ zní jedna z jeho předpovědí. Ačkoliv to vypadá jako metafora, něco na tom bude.

Konec války a klimatické události

Podle Nostradama by svět v roce 2024 mohl zažít mír a klid. Válka, kterou předpověděl pro rok 2022, by se měla v tomto roce chýlit ke svému konci. A tím, že bude pomalu končit i Rusko-Ukrajinský konflikt, se sčítají dny Vladimira Putina. Ten by měl podle všeho onemocnět. Ve svém životě se navíc bude potýkat s velkými výzvami a nečekanými změnami. Podle Nostradama Putinovi ublíží jeho dlouholetý spolupracovník, který na první pohled vypadá jako dobrý přítel.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Kniha, ze které Nostradamus vycházel.

Další jeho proroctví je to o velkém hladu způsobeném morovou vlnou. Tím Nostradamus naznačuje, že by se svět měl připravit na mnohem horší klimatické události, než které zažíval doposud. Ačkoliv nás zmítají neustálá horka, sucho a nedostatek potravin, příští rok by měl být v tomto ohledu ještě mnohem horší. Země by podle Nostradama měla být vyprahlá, trápit nás bude hladomor a tsunami.

Změna krále a nový papež

Podle Nostradama čeká Velkou Británii rok plný změn. Ačkoliv královna Alžběta II. zemřela před rokem, země se musí připravit na další změny. Král Karel III. se v posledních měsících potýká pomluvám, kontroverzním situacím a nenávistí některých lidí. Poté, co se nechal dobrovolně distancovat od veřejnosti, by podle Nostradama měl připravovat půdu pro nového britského krále.

Za jakých okolností však na trůn usedne dědic, Nostradamus nespecifikuje. Jen hovoří o tom, že by se dědicem měl stát princ Harry, nikoliv princ William, jak mnozí očekávají. Změna se dotkne také Itálie a nejvyšší církve. Ta by se podle Nostradama měla připravit na zlomový rok, kdy stárnoucí a nemocný papež František pomalu, ale jistě odejde do svého důchodu. „Římanovi v dobrém věku odejít bude dopřáno,“ zní další jeho proroctví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz