Hlavní obsah
Umění a zábava

Pondělní Ulice přinese drsný pohled do života jedné z hlavních postav. Dojde k pokusu o sebevraždu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: TV Nova-se svolením

Ulice už dlouhé roky patří mezi nejsledovanější pořady na českých obrazovkách. Není divu, vždyť divákům nabízí realistický pohled do životů běžných lidí a jejich každodenních starostí. A do toho patří i zoufalé pokusy o sebevraždu a závislosti.

Článek

Vanda se ocitá v situaci, kdy se jí život zcela obrátil naruby. „Vanda je jako každý z nás. Má své sny, touhy, ale i slabosti,“ říká scenáristka Lucie Konečná. „Chtěli jsme ukázat, jak tenká je hranice mezi nevinnou zábavou a skutečným problémem.“ Její cesta do pekel začala nenápadně. Online hry se byly neškodným rozptýlením ve chvílích, kdy se cítila osamělá, protože její manžel neustále pracoval. Jenže co začalo jako nevinná zábava, se rychle změnilo v nekontrolovatelnou spirálu, ze které nebylo cesty zpět. „Bylo zajímavé sledovat, jak se Vanda mění,“ prozradila na svém Instagramu představitelka Vandy, oblíbená herečka Kristýna Hrušínská. „Z veselé a optimistické ženy se stává někdo, koho ani sama nepoznává. Je to jako sledovat motýla, který se mění zpět v housenku.“

Začala si brát půjčky nejen od banky, ale také od lichvářů. Problém je ten, že nemá peníze na splácení, protože vše, co alespoň trochu naspoří, ihned prohraje v hazardu. Vanda ve své zoufalosti sahá po penězích, které jí nepatří. Grant komory zubních lékařů vypadá jako naprosto snadné řešení. Jenže každá akce má svou reakci, a Vanda brzy zjišťuje, že se ocitla v pasti, ze které není úniku. Když se zdá, že už není cesty zpět, přichází moment, který by mohl všechno změnit. „Chtěli jsme ukázat, že i v té nejtemnější hodině existuje naděje. Blanka, která sama prošla peklem závislosti, se stává Vandinou záchrannou vestou.“

Scéna, ve které Blanka zabrání Vandě v sebevraždě, patří k nejemotivnějším momentům celé série. „Bylo to neskutečně náročné natáčení,“ vzpomíná herečka Linda Rybová. „Ale věřím, že jsme tím mohli pomoci lidem, kteří se ocitli v podobné situaci.“ Vandin příběh zdaleka nekončí. Čeká ji dlouhá cesta k uzdravení, během které bude muset čelit nejen svým démonům, ale i důsledkům svých činů. Život není černobílý a my chceme ukázat všechny jeho odstíny.

Seriál Ulice tak opět dokazuje, proč si získal srdce tolika diváků. Nebojí se otevírat složitá témata a ukazovat život takový, jaký opravdu je - se všemi jeho vzestupy i pády. A jak ukazují komentáře na sociální síti Instagram, lidé se na Ulici v posledních týdnech dívají právě kvůli Vandě, která má zajímavou dějovou linku a její představitelka si s ní bravurně umí poradit.

Zdroje: autorský text, TV Nova

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Kristýna Hrušínská

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz