Hlavní obsah

Prostřeno! bude tento týden v Libereckém kraji. Čtyři muži a jedna žena předvedou pořádnou taktiku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: TV Prima/ se svolením

Prostřeno! v Libereckém kraji slibuje napínavou podívanou. U stolu se utká neobvyklá sestava čtyř mužů a jediné ženy, kteří budou bojovat o vítězné vavříny nejen v kuchyni, ale i při zábavě.

Článek

Soutěžící čeká také speciální úkol týdne - příprava libereckých uzenek. Tento týden Prostřeno! v Libereckém kraji slibuje nejen kulinářské zážitky, ale i taktické hry a překvapivé momenty. Od některých se dokonce dočkáme pořádné taktiky a nekalé hry.

Pondělí: Pokrývač Miroslav

Jako první se k plotně postaví pokrývač Miroslav. Do Prostřeno! se přihlásil, aby si vyzkoušel, jaké to je být před televizní kamerou. Přátelé mu tvrdí, že umí celkem dobře vařit, tak se to rozhodl zkusit. Miroslav připraví odvážné španělské menu: patatas bravas, crema de coliflor, canelones a churros. Bude to riskantní krok, protože menu nemá natrénované.

Foto: TV Prima/ se svolením

Prostřeno bude tento týden napínavé.

Úterý: DJ Martin

Druhý den bude vařit Martin, který se ve volném čase věnuje fotbalu, elektronické hudbě a DJingu. Po poradě s kamarádem sestavil moderní menu: hovězí a avokádový tartar, tomatovou polévku se smetanou a parmazánovými chipsy, kuřecí medailonky v parmské šunce s domácími hranolkami a leknínový cheesecake. V kuchyni bude bojovat s časem, ale naštěstí mu pomůže kamarád.

Středa: Maminka Natálie

Uprostřed týdne se u plotny ukáže jediná žena skupiny - Natálie, maminka na mateřské dovolené s tříměsíční dcerou. Sebevědomá Natálie se nebojí kritizovat své soupeře. Vsadí na domácí kuchyni a připraví plněné žampiony s francouzskou bagetkou, brokolicový krém, hovězí po burgundsku s bramborovým pyré a jablečný koláč. Překvapivě si však neporadí s úkolem týdne a místo libereckého párku udělá jen špekáček.

Foto: TV Prima/ se svolením

Budou vás lákat tyto pokrmy?

Čtvrtek: Mladý Dominik

Ve čtvrtek se představí benjamínek týdne Dominik, žák základní školy, pro kterého je vaření koníčkem. Rád by se v budoucnu stal kuchařem. Jeho menu bude obsahovat listové košíčky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, pravou svíčkovou na smetaně s domácím houskovým knedlíkem a hraběnčin řez. Dominik své starší soupeře překvapí a dokáže jim směle konkurovat.

Pátek: Učitel Zdeněk

Liberecké finále proběhne u Zdeňka, učitele a nejvýraznější postavy týdne. Svým vousatým vzezřením a specifickým humorem často brnká ostatním na nervy. Zdeněk připraví menu, na které si troufá: chlebíčky s domácí česnekovo-sýrovou pomazánkou, zelnou polévku, vepřový plátek pečený na cibuli a česneku s vařeným bramborem a sterilovanou zeleninou, a hrníčkovou buchtu. Uvidíme, jak pan učitel uspěje u svých soupeřů.

Zdroje: autorský text, vlastní zdroje a dotazování

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz