Hlavní obsah
Lidé a společnost

Rok 2023 je u konce. Spolu s ním vyhasly hvězdy i velkých legend, na které nikdy nezapomeneme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: wikimedia commons/public domain

Rok 2023 je u konce. Spolu s ním však vyhasla hvězda i některých slavných herců a zpěváků, kteří navždy zůstanou v našich srdcích. Pojďme si na ně společně zavzpomínat.

Článek

Rok 2023 byl opravdu bohatý nejen na události u nás i ve světě, ale především na úmrtí slavných herců, hereček, zpěvaček a zpěváků. Jako každý rok by se i ten letošní mělo na jeho závěru na všechny z nich zavzpomínat. Jsou to legendy, jejichž hvězda bude navždy zářit.

Zdena Hadrbolcová

Před nedávnou dobou nás opustila oblíbená herečka Zdena Hadrbolcová, která se zapsala do srdcí televizních diváků díky své roli starostlivé maminky. Sama se maminkou nikdy nestala, ale tato role ji vždy šla velmi dobře. V posledních měsících svého života se však potýkala s vážnými zdravotními problémy, až nakonec skončila na LDN. Herečka zemřela 20. listopadu.

Ladislav Županič

Zcela nečekaný byl odchod oblíbeného herce a pohádkového knížepána Ladislava Županiče. Ten zemřel na začátku prosince na infarkt. Podle všeho byl velmi aktivní i v posledních dnech života a na svém kontu má opravdu hodně životních úspěchů. Za své celoživotní dílo získal cenu Thálie.

Matthew Perry

V říjnu nás opustil Chandler z legendárního seriálu Přátelé. Jeho odchod tehdy šokoval všechny fanoušky, kteří se z jeho smrtí nemohou dodnes vyrovnat. Podle všeho zemřel na předávkování anestetiky, kterými si léčil deprese. Jeho poslední fotka dodnes vyvolává velké emoce a smutek. Na tohoto herce rozhodně nikdy a nikdo nezapomene.

Suzanne Somers

Další hvězda, která odešla do hereckého nebe, byla Suzanne Somers, která se proslavila svou rolí Karol v oblíbeném sitkomu Krok za krokem. Několik let tato úspěšná herečka bojovala s rakovinou prsu, a přestože se snažila před svými fanoušky působit odhodlaně a vesele, zemřela pouhý den před svými narozeninami, tedy 15. října.

Yvonne Přenosilová

Charismatická herečka a zpěvačka, která se proslavila svým výrazným hlasem. Žena, která se mohla jako jediná pyšnit titulem baronky. Poslední dobou však bojovala s vážnými zdravotními problémy. Bolela jí záda a trpěla svalovou atrofií. Zemřela 11. září na selhání organismu.

Jana Šulcová

Herečka, která se proslavila především svou rolí maminky v komedii S tebou mě baví svět. Žena, která měla velké srdce, ale bojovala s démonem, který se jmenoval alkohol. Herečka zemřela 28. července na srdeční selhání.

Sinéad O’Connor

Zpěvačka, která měla opravdu výrazný hlas a uměla potěšit. Zemřela na začátku července a poslední dobou se spíše trápila. Kvůli předčasnému úmrtí syna se uzavřela sama do sebe a začala se na veřejnosti prezentovat především svými kontroverzními názory.

Tina Turner

V roce 2023 odešla do hereckého nebe zpěvačka s velkým hlasem. Tina Turner se jednoznačně zapsala do našich srdcích svým singlem The Best, kde ukázala, že i žena může mít silný rockerský hlas. V poslední době však na veřejnosti moc nevystupovala a trpěla vážnými zdravotními problémy. Zemřela ve svém domě tak, jak si vždy přála.

Naďa Urbánková

Zpěvačka Naďa Urbánková měla hlas jako zvon. V posledních měsících však bojovala s rakovinou prsu a následné ozařování ji rozhodilo lymfatický systém. O jejím úmrtí informovala její dcera, která popsala, co se 3. února stalo. Zpěvačka zemřela na komplikace spojené s rakovinou a covidem-19.

Zdroje: autorský text, Blesk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz