Hlavní obsah
Nakupování

Trendyol a moje poprvé. Naprostá katastrofa a propadák

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Myslela jsem si, že Trendyol opravdu nikdy nevyzkouším. Ze začátku jsem k tomu byla skeptická, ale protože to neustále někdo propaguje, říkala jsem si, že to vyzkouším. No, dobře mi tak. Neměla jsem to dělat.

Článek

Nové turecké tržiště Trendyol láká nové zákazníky na velké akce a slevové kupony. Kromě toho nabízí novým zákazníkům různé vouchery a slevové kódy. Je to prostě gigant, který dokáže na svou stranu přivést několik spokojených zákazníků. Hlavně je to pro někoho splněný sen toho, že si za málo peněz pořídí opravdu hodně věcí. A kvalitních, jak aplikace slibuje, že?

Odmítala jsem objednávat od čínských společností a rozhodla jsem se nenakupovat ani na Trendyolu, protože mám strach z toho, že zboží přijde až příliš pozdě. Jako času mám dost, ale čekat více než tři dny na kurýra v 21. století je prostě neúnosné. Jako vážně nechci trávit dny vyhlížením zásilky jako babička v důchodu, která nevrle kouká z okna a čeká na pošťačku, až přinese důchod.

No jo, ale oblečky jsou oblečky. A slevy jsou slevy, co si budeme povídat, my ženy je prostě milujeme. Na léto navíc chceme každá vypadat skvěle a máme sen, že budeme zářit v naprosto novém oděvu jako nějaká hollywoodská hvězda. A tak, nabita pozitivním hodnocením nejen od kamarádek, ale především od našich celebrit, jsem se rozhodla, že také něco nakoupím. Nakupováni mi zabralo jeden víkend, protože jsem fakt projela všechny rubriky a kategorie produktů.

Raději ani nebudu komentovat to, že jsem po několika hodinách úporného vybírání zapomněla k plavkám objednat i spodek. No a zadat na konci slevový kód, abych fakt dostala tu velkou cenu, to mi taky nedošlo. Asi budu opravdu blondýna, ale to vůbec nevadí. Hlavně, že jsem to objednala.

Trendyol mě překvapil, protože mi zboží přišlo už za dva týdny. Nečekala jsem takovou rychlost, ale protože to je z Turecka, tak to asi tak funguje. Běžela jsem domů s balíčkem a hrozně jsem se těšila, až se začnu předvádět doma před zrcadlem na Instagram postnu nějaký příspěvek o tom, jak jsem skvěle nakupovala, rozuměj budu ze sebe dělat hvězdu. Jako pravá shopaholic jsem natáčela otevírání balíčku a hrozně jsem se kochala. Už jsem trhala sáček, ve kterém bylo moje triko, natěšená, vzrušená a vychloubačná.

Nejdřív jsem se rozhodla vyzkoušet noční košilku a saténové pyžámko, abych večer v naší ložnici vypadala jako hvězda z filmu Pretty Woman. No, v košilce jsem se cítila spíš jako Škopková ze Slunce, seno a odstávající krajka na saténovém pyžámku spolu s mými již ne tak plnými ňadry bohužel nepřipomínaly vždy dokonale šik vypadající Jennifer Aniston, ale spíše Helenku Růžičkovou.

Nevadí, jdeme dál. Chtěla jsem něco do večerních šatů, a tak jsem zkusila samodržící podprsenku. Samodržicí podprsenka byla zřejmě určena pro někoho, jehož poprsí nepotřebuje příliš podpory nebo, čti správně, kdo nemá skoro žádné vnady. To fakt neplatí pro moje dva kousky balonů, které již překonaly veškeré hranice pevnosti. Nyní přichází na řadu zkouška zářivě růžových dlouhých šatů, ve kterých jsem chtěla být za dámu.

Ne, opravdu nechápu, proč jsem si myslela, že v šatech s neobvykle nařasenými rukávy, jejichž barva připomíná šatník z filmu Z deníku princezny, budu působit podmanivě a jedinečně. Výsledek byl přesně opačný. Vypadám jako stará mladá a nehodila bych se ani do kravína. A o tom, jak jsem vypadala v krásné letní bundě, raději ani psát nebudu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz