Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Výchova podle nejbohatšího muže Elona Musca: Děti by měly hrát počítačové hry, aby se něco naučily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Nejbohatší muž planety má o výchově dětí jasnou představu. Vždyť on sám je zasloužilým otcem devíti dětí. Jeho názory se ale vymykají běžnému vnímání každého z nás. Podle něho se děti mají učit on-line a mít tolik elektroniky, kolik jen chtějí.

Článek

Výchova podle Elona Muska

Elon Musk patří jednoznačně mezi nejbohatší muže planety. Alespoň tak ho před nedávnou dobou zhodnotil i časopis Forbes. Šéf automobilky Tesla je nejen úspěšný podnikatel, který to má v hlavě srovnané, ale také zasloužilý otec devíti dětí. Aby těch kontroverzí nebylo málo, nečekejte, že by Elon Musk své děti pojmenovat klasickými jmény jako Sarah, Jessy nebo Jennifer. S bývalou manželkou má osmnáctiletá dvojčata Griffina a Vivian. Vivian se navíc rozhodla pro změnu pohlaví, takže z ní zanedlouho bude chlapec. Dále má se svou bývalou manželkou šestnáctiletá trojčata Kaie, Saxona a Damiana.

Aby toho nebylo málo, se svou druhou ženou má syna, kterého pojmenoval velmi netradičním jménem X AE A-XII a dceru jménem Exa Dark Sideræl Musk. Před nedávnou dobou se také provalilo, že další dvojčata má s výkonnou ředitelkou společnosti Neuralink. Je tedy vidět, že o výchově dětí ví Elon Musk své. Vzhledem k tomu, kolik má peněz, je zcela jasné, že jeho názory budou odlišné od těch našich. A v čem?

Děti mají mít přístup k internetu a elektronice

Podle Elona Muska totiž mají mít děti elektroniky tolik, kolik jen chtějí. A to bez ohledu na to, zda počítač či telefon potřebují. Další jeho kontroverzní tvrzení vzniklo na téma on-line výuky. Podle nejbohatšího muže světa se totiž děti naučí více doma než ve škole. Má pocit, že jim škola nedá tolik praktických zkušeností, jako rodiče. A jak ke svému názoru vlastně dospěl? Mohla za to jeho zkušenost z dětství. Jeho obliba v hraní počítačových her ho totiž přivedla k programování, a to mu vydělalo opravdu hodně peněz. Svým dětem proto nezakazuje hrát počítačové hry.

Naopak tvrdí, že jeho děti mohou hrát hry, kdykoliv chtějí. Mluví také o tom, že díky tomuto hraní her se děti více zlepší ve svých kognitivních dovednostech a zlepší si svou pozornost. Má však jedno pravidlo pevně dané. Za to, že jeho děti mohou téměř nonstop hrát hry, musí také pravidelně číst. Jeho děti prý nebudou nikdy závislé na internetu, telefonu ani počítači, protože si ho mohou vzít, kdykoliv chtějí. Musk není spokojen ani se stávajícím systémem vzdělávání. „Myslím, že vysoké školy jsou v podstatě pro zábavu a ukazují, že umíte plnit domácí úkoly, ale nejsou tu od učení,“ nechal se v jednom ze svých rozhovorů miliardář slyšet.

Děti si musí sáhnout na dno

Další zajímavý názor Elona Maska je to, že by si všechny děti měly v životě sáhnout na úplné dno. Jen to je prý dokáže posílit a naučit tomu, co je pravý život. Sám si to prý na vlastní pěst zažil v dobách, kdy jeho matka byla samoživitelka, která se musela kvůli práci neustále stěhovat. Musk si tak ve svém dětství musel pravidelně zvykat na nové kamarády a školy. Takové situace ho dokázaly dostat až na vrchol. Dokonce si ve škole zažil šikanu, díky které se stal úplně někým jiným.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz