Hlavní obsah
Cestování

Nejčistší vodní nádrž v ČR. Nechybí adrenalin ani 190 metrů dlouhý tobogán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: VitVit, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Tobogán a trojskluzavka: dvě chlouby sokolovského koupaliště

Nedaleko Sokolova, tam, kde se těží hnědé uhlí, byste jen těžko hledali nejčistší českou nádrž. Přírodní koupaliště, kterému se neřekne jinak než Sokolovské moře, by nám ale mohl závidět kde kdo.

Článek

Jak je jezero velké a hluboké?

Koupaliště „Michal“ vzniklo na místě dřívější těžby hnědého uhlí a má rozlohu přibližně 28,3 hektarů. Voda, která sem byla uměle napuštěna, má objem 857 000 m3 a maximální hloubka vody dosahuje až 5,6 metrů. Od města Sokolov leží tento areál jen pouhé 3 km. Návštěva takto čisté nádrže stojí rozhodně za to. Vydat se sem můžete prakticky kdykoliv, i když nejvíc to tady žije samozřejmě v létě.

Nuda zde rozhodně nebude

V létě je koupaliště vyhledávaným místem místních i přespolních obyvatel. A není divu, pro milovníky vodních sportů nechybí několik vodních atrakcí. Především zde najdete super dlouhý tobogan (se 190 m nejdelší v Česku) a další obří skluzavky. U přírodního jezera Michal si budete občas připadat jako v exotickém dovolenkovém ráji, nebude zde chybět ani možnost občerstvení a písečná pláž s 13 přístřešky dlouhá přibližně 500 metrů.

Kdo bude chtít, může se v areálu bavit ještě více. Kuželky ani 117 metrů dlouhá a dvacet metrů vysoká trojskluzavka (taktéž český rekord) nikoho jen tak neomrzí. Zahrát si můžete kupříkladu volejbal, konkrétně na třech beach volejbalových hřištích. Milovníci sportu si zde přijdou na své i při stolním tenisu, minigolfu, na trampolínách nebo u ruských kuželek. Vyžití nechybí ani pro ty nejmenší. Skákací hrady, trampolíny, dětská hřiště, i brouzdaliště nebo i půjčovna šlapadel, jezero má zkrátka svůj letní styl.

Foto: VitVit, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skluzavka na koupališti Michal u Sokolova

Vodní sporty jako windsurfing nebo stále populárnější kitesurfing u jezera doplňuje několik plovoucích atrakcí. Zaskákat si mohou přijít všichni návštěvníci areálu, jen je třeba počítat se zákazem vstupu pro psy. O bezpečí těch, jenž se chtějí v areálu bavit se starají místní vodní záchranáři. A pokud přijedete na místo v sobotu, v létě vám oživí atmosféru i několik hudebních skupin. Hudební koncerty, které se konají přímo v areálu, teprve doladí tu pravou letní atmosféru.

Ubytování pod širým nebem

Komu se v místním parku zalíbilo, může zde i přespat. V kempu Michal, který leží v srdci lázeňského trojúhelníku, a který je obklopen Karlovými Vary, Mariánskými lázněmi i Františkovými lázněmi, to je snadné. A pro výlety nechybí ani dostatek dalších destinací jako je Slavkovský les nebo Krušné hory. Přespat můžete ve stanu nebo v karavanu. Míst pro stany, karavany i obytná auta je tu celkem 40.

Suma sumárum, kemp Michal a jeho koupaliště jsou skvělým tipem na letní výlet nebo několik dní strávených v tomto krásném prostředí, které je známé méně, než by si zasloužilo.

Zdroje informací:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz