Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Pražský DinoPark má konkurenci. Jaká je procházka areálem DinoLive?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Brána do světa

U vchodu do parku vás vítá sám Tyranosaurus, foto: autor

Dinosauří parky se nejen u rodin s dětmi těší velké oblibě. V Česku provozuje ty nejznámější společnost DinoPark. Ten pražský na střeše OC Harfa nyní ale dostal zdatnou konkurenci.

Článek

Dinolive Džbán

Nedaleko Divoké Šárky, v areálu Džbán a v těsném sousedství stejnojmenné vodní nádrže, byl nově otevřen dinosauří park DinoLive Praha. Na 29 stanovištích je zde postaveno 70 pohyblivých modelů dinosaurů v životní velikosti. Největší modely přitom dosahují velikosti až 18 metrů.

Všichni dinosauři jsou popsáni na informačních tabulích v češtině a angličtině. Dinosaury si tak nejen prohlédnete, ale dozvíte se o nich i mnoho zajímavého o jejich potravě, o době, kdy žili a řadě dalších zajímavostí. Po celé trase budou navíc návštěvníky doprovázet zvukové efekty, takže pocit přítomnosti v druhohorách je ještě autentičtější.

Foto: Brána do světa

Nechybí ani „akční“ scény, foto: autor

Zábava pro děti i dospělé

Děti pohyblivé modely dinosaurů uchvátí zcela spolehlivě. I dospělí si ale tuto naučnou procházku užijí, a dozví se při ní leccos zajímavého. Přitažlivost tohoto dinosauřího parku přidává i velmi příjemné prostředí areálu na břehu vodní nádrže Džbán.

Na konci prohlídkové trasy čeká na návštěvníky kromě obchůdku se suvenýry i velké občerstvení s bohatou nabídkou sahající od párku v rohlíku a utopence až po řízky, nebo wok mísu. Točená plzeň je pak k jídlu ideálním doplňkem. Malé stánky s občerstvením pak najdete i přímo na prohlídkové trase.

Děti jsou pro provozovatele parku samozřejmě tou nejdůležitější cílovou skupinou návštěvníků, a proto tady nechybí dětské hřiště, chodící dinosaurus, se kterým se mohou děti vyfotit, nebo nafukovací skákací hrad. Louka u vody přímo vybízí k pikniku a v průběhu letní sezóny by se zde měly konat nejrůznější doplňkové akce.

Návštěva parku DinoLive

K parku se dostanete pohodlně autem, které necháte na relativně velkém bezplatném parkovišti, na němž nechybí ani několik dobíjecích stojanů pro elektromobily. Další možností je samozřejmě cesta tramvají nebo autobusem na zastávku Nad Džbánem. Vstupenky je možné zakoupit buď v pokladně, anebo online za výhodnější cenu. Pro představu, klasická rodinná vstupenka 2+2 stojí při nákupu online 990 korun, na pokladně potom 1090 korun.

Foto: Brána do světa

Dnes už dinosaury vídáme jen takto, foto: autor

Příjemnou zajímavostí je, že celý areál funguje bezhotovostně. Veškeré občerstvení nebo suvenýry lze zaplatit pouze platební kartou nebo platebním čipem, který si nabijete u pokladny. Ta jediná totiž přijímá hotovost. Hned za vchodem vás přivítá dvojice skutečně impozantních ještěrů v podobě Spinosaura a ikonického T-Rexe. Poté už následuje vlastní stezka lemovaná modely dinosaurů z různých období druhohor. Její první část vede mírně do kopce, zatímco na té druhé si užijete cestu dolů směrem k vodě.

Na stezce je několik odpočívadel s lavičkami, na kterých si můžete odpočinout a kochat se přitom pohledem na obří ještěry. V poslední části stezky zase dinosaury nahradí informační panely, které dětem vysvětlí proč je důležité třídit odpad, chránit přírodu, a přidají další zajímavosti ze života v druhohorách. Na úplném konci se potom potkáte s modelem skupiny prapředků lidí homo habilis. Někde u nich začíná náš vlastní příběh.

Závěrem

Park DinoLive otevřel své brány teprve v polovině dubna, na nedostatek návštěvníků si ale zatím stěžovat nemůže a skutečně nabízí příjemně strávené rodinné odpoledne. Své „dinosauří období“ mělo snad každé dítě. Až postihne to vaše, víte, kam vyrazit. Anebo naopak, zkuste jej v něm návštěvou parku DinoLive sami probudit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz