Hlavní obsah
Cestování

Safari park, za kterým není třeba jezdit daleko. Poznejte život 230 zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Bizon je největší zvíře, které u Borovan potkáte

Rádi byste se vydali na safari, ale nechce se vám cestovat za divokými zvířaty příliš daleko? Vydejte se do Borovan a spojte exotiku s jihočeskou přírodou. Tento park vám toho nabídne opravdu hodně.

Článek

Seznamte se: Safari Resort Borovany

Safari Resort Borovany se rozkládá na 90 hektarech pozemku ležícího poblíž obce Hluboká u Borovan jihovýchodně od Českých Budějovic. Na tomto prostoru žije 230 zvířat patřících k 25 různým druhům. Můžete sem vyrazit nejen za zvířaty, ale často se zde konají i nejrůznější kulturní a společenské akce.

Do parku za zvířaty můžete vyrazit pěšky, na kole nebo v otevřeném terénním autě. Potkat se tak můžete tváří v tvář třeba s nebojácným bizonem, divokým pštrosem či s přežvykujícím velbloudem. Pozorovat můžete zvířata v přírodním výběhu však i tak trochu z výšky. Pravidelný let balónem, který se tady provozuje v hlavním proudu letní sezóny, rozhodně nikoho chladným nenechá. Z výšky je vidět tichá krása jihočeské krajiny nejlépe. Tento nezapomenutelný zážitek, kdy se návštěvníci vznáší přímo na Novohradskými horami, stojí rozhodně za to.

Foto: Pixabay

jelen

Vypěstujte si vztah k přírodě a přijďte ke zvířatům o trochu blíže

K vidění je tady toho více než dost. Nakrmit si budete smět i hladového velblouda. Neunikne vám určitě ani svist třepotajících se křídel některých zajímavých ptáků a vzhlížet můžete k lamám, koňům, „mini kravám“, ovcím, kozám, praseti, jelenovi, daňkům i spoustě dalších zvířat. O zábavu tu nouze určitě nebude. Park toho totiž nabízí ještě mnohem více. Zvláště děti si tu přijdou na své, nechybí zde zábava ani pro ně. Vyžití zde najdou kulturní, společenské i sportovní. Pohyb na čerstvém vzduchu ale udolá kde koho. Ani to ale není problém.

Kdo chce, může tu i přespat

Ubytování najdete přímo v Safari Resortu. Apartmány se nacházejí uprostřed areálu, přímo v lůně přírody. Poslouchat zde můžete hlavně v noci zvuky zvířat. A pro koho by byl apartmán příliš snobský a málo dobrodružný, má zde ještě jednu možnost. Přespat v teepee jako opravdový náčelník indiánů může opravdu jen ten nejstatečnější. Přidáte se?

Park je nejlepší navštívit v období od května do října, tedy v době, kdy jezdí pravidelně terénní vozy. V zimě jsou bohužel zazimovány a park je tak možné procházet jen pěšky. Park najdete v Jižních Čechách, ve zmíněné Hluboké u Borovan, zhruba na polovině cesty mezi Českými Budějovicemi a Novými Hrady. Zaparkovat u areálu můžete při polní cestě zcela zdarma.

A pokud byste ani po návštěvě Safari Resortu neměli zvířat dost, můžete si kousek poopojet a projít si klasickou ZOO Dvorec u Borovan.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz