Hlavní obsah
Hobby a volný čas

S Mafií Brno se na chvíli stanete součástí podsvětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Brno Podsvětí

V Brně každoročně probíhá recesní městská hra s mafiánskou tematikou. Zkoušeli jsme ji hrát a ukázalo se, že někdy k úspěchu pomůže jen štěstí a odhodlání.

Článek

Lov Tomáše

Asi je teď dobrý čas oslavit vraždu Zdeňka. A jak jinak než dalším útokem. Po prvním úspěšném modru jsme všichni natěšeni, že ihned vyrážíme na další oběť. Už není čas ztrácet čas, za pár dní už hra skončí a bude všemu lovení konec.

Zkusíme ho najít doma. Na své kartě má docela zajímavě zašifrované svoje bydliště, a tak to zkusíme omrknout. Snad jsme jeho šifru rozluštili správně, snad tam nepojedeme zbytečně. Nejsme si tím stoprocentně jistí, ale jdeme tam.

Přijeli jsme na místo a jdeme ke konkrétnímu domu. Na zvoncích bohužel není nikde napsáno jeho příjmení. Asi tady nebydlí. Nebo možná bydlí, ale v podnájmu.

Nechceme se vzdát, když už jsme tady. Bez kapky sebemenší naděje zkusíme zazvonit na jeden zcela náhodný zvonek.

„Dobrý den, je doma Tomáš?“

„Ano, je tady, a kdo je tam? A odkud se znáte?“

„Známe se ze školy. Můžete ho prosím poslat za mnou dolů?“

„Jo, už jde za váma.“

No to je neuvěřitelné, snad teď nepřijde nějaký cizí Tomáš a nevyřídí si to s námi hezky česky, ručně stručně… No, je to každopádně neuvěřitelná shoda náhod! Tak s napětím čekáme, kdo to vlastně přijde.

Tak Tomáš už je tady, už mi otevírá dveře a… světe div se, je to on! Chudák ani netuší, co se stalo ani jak jsme ho našli. Než se stačil zorientovat, je mrtev.

Oč se vlastně jedná?

Ale ne doopravdy!

Hra Mafie Brno má jednoduchý koncept: každý účastník se stává součástí velkého mafiánského kruhu. Hráči se vžijí do role mafiána a snaží se přežít. Lovit a nebýt při tom uloveni.

Všechno se odehrává na pozadí našeho běžného života, takže se musíme mít stále na pozoru. V této hře nikdy nevíte, kdy a kde vás může někdo překvapit. Může to být při cestě do školy, do práce, na zastávce, na tréninku, v kině, v divadle, prostě kdekoliv.

Je potřeba zdůraznit, že hra je nekontaktní a nenásilná a téma mafie je pouze k dokreslení příběhu. Vyřazování hráčů probíhá pouze symbolickým dotykem ruky s nasazenou bílou rukavičkou.

Registrovat se a hrát může kdokoliv, kdo tráví dostatek času v Brně a má chuť si zpestřit svůj volný čas něčím nevšedním. Detaily a časy registrace se dozvíte na webových stránkách Mafie Brno nebo na jejich Facebooku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám