Hlavní obsah
Finance

Bank of America – oblíbenec Warrena Buffetta bude ohlašovat hospodářské výsledky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Unsplash

Bank of America se nyní jeví jako skvělá koupě.

Článek

Warren Buffett je všeobecně uznáván jako jeden z nejznámějších investorů všech dob, takže pro investory není nikdy špatný nápad sledovat jeho přední podíly a monitorovat jejich výkonnost. Nyní máte příležitost přidat do svého vlastního portfolia jeden z Buffettových dlouhodobě nejlepších holdingů poblíž nejnižší úrovně, na které se za poslední rok obchodoval.

Bank of America se nyní obchoduje nad svým 52týdenním minimem, což vytváří atraktivní vstupní bod pro investory, kteří chtějí následovat Buffettova příkladu a přidat tuto bankovní blue chipovou jedničku do vlastního portfolia.

Pohybuje se v blízkosti 52týdenních minim

BoA se od začátku roku 2022 propadla o 30 %. Bankovní akcie obecně klesají, protože se mnoho investorů obává, že se řítíme do recese. Například fond SPDR S&P Bank ETF se k dnešnímu dni propadl o 16,6 %.

Ztráty akcií se zřejmě ještě prohloubily, když generální ředitel Brian Moynihan uvedl, že v roce 2023 očekává mírnou recesi a že vidí známky toho, že výdaje začínají zpomalovat. Tento výprodej se však zdá být přehnaný. Investoři o možnosti recese hovořili po většinu roku 2022, takže to není žádná převratná novinka.

Tento výprodej by mohl být dobrou příležitostí k nákupu akcií druhé největší americké depozitní banky, která má dvě nejvyšší pozice na trzích zahrnujících hypotéky na bydlení, úvěrové linky na bydlení (HELOC) a úvěry pro malé podniky. Může se také pochlubit velkou přítomností v oblasti online makléřství a správy majetku a online makléřství prostřednictvím Merrill Lynch Wealth Management a Merrill Edge.

Jedná se o masivní banku s velkým zastoupením na širokém spektru koncových trhů, což jí dává jak schopnost křížového prodeje svým zákazníkům, tak i velikost a rozsah, které jí umožňují využívat nákladové výhody a investovat do technologií.

Buffettova oblíbená banka?

Buffettova Berkshire Hathaway má obrovské akciové portfolio v hodnotě téměř 300 miliard dolarů, které tvoří 49 akcií. Bank of America je druhým největším holdingem společnosti Berkshire a tvoří celých 10 % jejího akciového portfolia. Buffett vlastní více než milion akcií této společnosti, přičemž hodnota jeho podílu přesahuje 30 miliard dolarů.

Berkshire je zdaleka největším držitelem akcií Bank of America, vlastní přes 12 % akcií v oběhu. Je zřejmé, že Buffett druhé největší americké bance s peněžním centrem velmi věří a tato investice je pro něj a jeho tým vysoce perspektivní.

Velké podíly v Bank of America drží i několik dalších předních hodnotových investorů. Buffettův dlouholetý partner Charlie Munger má v Bank of America investováno 42 % prostředků ve svém fondu Daily Journal. Mezi další významné investory (a Buffettovy akolyté), kteří mají velké podíly v Bank of America, patří Li Lu z Himalaya Capital a Guy Spier z Aquamarine Capital. Podle posledních zpráv 13F tvoří Bank of America 25 % amerického akciového portfolia Li Lu a 14 % amerického akciového portfolia Guye Spiera.

Výhodná blue chip koupě?

Co se tedy Buffettovi a těmto dalším předním hodnotovým investorům na Bank of America líbí? Kromě výše zmíněných předních pozic na široké škále koncových trhů a výhod plynoucích z rozsahu Buffett a jeho podobně smýšlející hodnotoví investoři vědí, že mnohé současné potíže vypadají, jako by již byly do akcií započítány. Tato blue chip banka se obchoduje za atraktivní ocenění pouhého desetinásobku zisku a ještě levnějšího 8,7násobku forwardového zisku.

Bank of America se rovněž obchoduje za pouhý 1,1násobek účetní hodnoty. Obchoduje se s mírným diskontem oproti velkým americkým bankovním konkurentům, jako jsou JPMorgan Chase (JPM 0,76 %) a Wells Fargo (WFC 1,21 %), a s výraznějším diskontem oproti širšímu trhu.

Kromě tohoto atraktivního ocenění Bank of America vyplácí dividendu a dosahuje atraktivního výnosu 2,69 %. Z pohledu dividendového výplatního poměru vypadá dividenda bezpečně a konzervativně, výplatní poměr činí pouhých 27 %. Kromě toho Bank of America zvyšuje tuto dividendu již devět let v řadě a za posledních pět let rostla stabilním, i když neoslnivým tempem 17 %.

Jedná se o banku typu blue chip s vedoucími pozicemi v různých odvětvích a významnými výhodami z hlediska rozsahu, která se obchoduje za velmi atraktivní ocenění. Její dividenda, která překonává tržní úroveň, zvyšuje její investiční přitažlivost.

Od začátku roku poklesla o 30 % a není daleko od svého 52týdenního minima, což vypadá jako dobrý vstupní bod pro investory, kteří chtějí následovat Buffettova příkladu a přidat tuto špičkovou americkou banku do svých portfolií. Jedná se o typ akcie, která může sloužit jako základní kámen vašeho portfolia po mnoho let, stejně jako pro Buffetta, Mungera a řadu dalších špičkových investorů.

Kromě toho, že je to Warrenova top akcie, společnost ohlašuje 13.01.2023 hospodářské výsledky. Report z posledních HV si můžete prohlédnout zde.

Analytici Bank of America

Analytici Bank of America často zpracovávají výzkumy a analýzy na různá témata, včetně akciového trhu. Analytici společnosti mohou mimo jiné poskytovat informace o trendech na trhu, jednotlivých akciích a sektorech a o celkovém ekonomickém prostředí. Tyto výzkumy a analýzy mohou klienti Bank of America i široká veřejnost využívat při svých investičních rozhodnutích a k lepšímu pochopení finančních trhů.

Jejich nejlepší nová analýza se týká společnosti Starbucks.

Bank of America (BAC) zvýšila cílovou cenu pro akcie Starbucks (SBUX) na 125 USD ze 109 USD a na začátku nového roku potvrdila rating Buy.

Analytička Sara Senatoreová uvedla, že značka, rozsah a technologie kávového řetězce jej staví před „silné oživení“ a je „připraven těžit“ z toho, že Čína opouští svou tříletou, vládou regulovanou politiku Zero-COVID a znovu otevírá svou ekonomiku.

Kdy se plně odrazí ode dna, závisí podle ní do značné míry na oživení čínské ekonomiky, ale jedním z klíčových ukazatelů, který je třeba sledovat, je mobilita lidí po uvolnění pravidel COVID.

Banka BofA sleduje meziměstskou dopravu a „důkazy, že se lidé vracejí do práce, města se znovu zalidňují a spotřebitelé se vracejí ke vzorcům z doby před pandemií koronaviru,“ uvedla Senatoreová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz