Hlavní obsah
Finance

CrowdStrike a PayPal ke zdvojnásobení ceny svých akcií nepotřebují mnoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

2 akcie, které by mohly do roku 2025 proměnit 1 000 dolarů na 2 000 dolarů.

Článek

Investoři se velmi zajímají o to, jak překonat životní cyklus trhu, který se v průměru každých sedm let zdvojnásobí. Klíčovou strategií v tomto úsilí je identifikace společností, které mohou zaručit rychlejší zdvojnásobení. I když existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout, některé cesty jsou přímočařejší a stabilnější. Dlouhodobé strategie nákupu a držení mohou přinést ziskové výsledky za předpokladu, že investor dokáže vytipovat akcie se silným potenciálem růstu, který je dán tržními příležitostmi a efektivní realizací.

Podíváme-li se na čísla, pak pokud byste chtěli, aby se vaše investice zdvojnásobila za pět let místo sedmi, vyžadovalo by to složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 15 %. Investoři, kteří hledají konkrétní akcie s potenciálem dosáhnout tohoto cíle, by měli zvážit poskytovatele kybernetické bezpečnosti CrowdStrike (CRWD) a online platební systém PayPal (PYPL).

Společnost CrowdStrike působí tak, že zajišťuje bezpečnost koncových bodů tím, že chrání přístupové body k síti, jako jsou telefony a notebooky, před vniknutím. Značné náklady, které tato narušení bezpečnosti pro podniky představují, pokud jde o poškození pověsti, ztracený čas a finanční prostředky, vedly k nárůstu investic do kybernetických bezpečnostních opatření.

To podnítilo obrovský růst společnosti CrowdStrike – její roční opakované příjmy vzrostly ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2024, které skončilo 31. července, o 37 % na 2,93 miliardy dolarů. Pokud si udrží tuto růstovou trajektorii, mohla by společnost CrowdStrike zdvojnásobit své příjmy za něco málo přes dva roky, což by pravděpodobně vedlo k souběžnému růstu akcií.

Společnost CrowdStrike přijala dvojí plán růstu, který zahrnuje získávání nových zákazníků a rozšiřování nabídky produktů mezi stávajícími zákazníky. Vedení společnosti ve svém konferenčním hovoru za 2. čtvrtletí uvedlo, že předpokládá „zvýšení dynamiky podnikání díky rekordnímu počtu nových [zákazníků] a upsell pipeline“.

Vzhledem k předpokládanému růstu trhu kybernetické bezpečnosti ze 76 miliard dolarů v roce 2023 na 158 miliard dolarů v roce 2026 se zdá, že společnost CrowdStrike je schopna během půl desetiletí zdvojnásobit svůj objem. Investoři si však musí být vědomi prémiového ocenění společnosti CrowdStrike z hlediska poměru ceny k prodejům. Téměř šestnáctinásobek tržeb již v sobě akcie CrowdStrike zahrnují vysoká očekávání. Vzhledem k obrovským tržním příležitostem a soustavnému růstu se však ambice společnosti zdají být dosažitelné.

Společnost PayPal naproti tomu nabízí odlišný investiční přístup – hodnotové investování. Tato strategie spočívá v pořízení akcie v době, kdy je podhodnocená, aby ji bylo možné prodat, jakmile dosáhne rozumné úrovně ocenění. Identifikací takových podhodnocených akcií se solidním finančním základem mohou investoři úspěšně překonat trh.

Poté, co se společnost PayPal vyvinula z růstové akcie v hodnotovou investici, se obchoduje za velmi přijatelný 14násobek a 10násobek klouzavého a forwardového zisku, což je výrazně levnější než 25násobek klouzavého a 18násobek forwardového zisku v indexu S&P 500.

Navzdory zpomalení růstu trhu vykázala společnost PayPal ve druhém čtvrtletí chvályhodný 7% růst tržeb, čímž dosáhla celkové výše 7,3 miliardy USD, a zároveň pozoruhodně zvýšila zisk na akcii z loňské ztráty 0,29 USD na zisk 0,92 USD. Vedení společnosti využilo nižší ceny svých akcií a odkoupilo akcie v hodnotě 1,5 miliardy dolarů, což představuje přibližně 2 % celé společnosti. Navíc se očekává, že tento trend se udrží, aby společnost PayPal překonala trh.

Nutno podotknout, že přestože PayPal není nejrychleji rostoucím podnikem, jeho pozoruhodné podhodnocení a konzistentní růst si zaslouží větší pozornost Wall Street. Až se tak stane, nebylo by překvapením, kdyby se společnost PayPal vrátila k průměrnému tržnímu ocenění, které by přineslo dvojnásobný nárůst.

Obě zde zmíněné společnosti nabízejí potenciální možnosti pro investory, kteří hledají rychlejší výnosy z průměrného sedmiletého cyklu trhu. Cesta k překonání trhů však není jednotná. Vyžaduje bystré pochopení trhu, které je vybudováno na základě důkladného průzkumu, předvídání změn na trhu a neustálého informování o všech faktorech ovlivňujících hodnotu akcií. Investování s ohledem na růst i hodnotu na základě trendů v odvětví a finanční zdatnosti společnosti může investory nasměrovat na cestu k úspěchu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz