Hlavní obsah
Finance

Investoři platformy Robinhood tyto akcie milují a vy byste měli také

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Makléřská platforma Robinhood Markets (HOOD) postupně přebírá vládu nad investičním prostředím.

Článek

Makléřská platforma Robinhood Markets (HOOD) postupně přebírá vládu nad investičním prostředím díky své inovativní strategii platformy založené na aplikaci, příspěvkům pro návštěvníky stránek, atraktivním nabídkám a demografii mladých uživatelů, jejichž průměrný věk je pouhých 32 let. Tento nový hráč ve finančním odvětví se zasloužil o to, že se obchody s nulovou provizí staly realitou, což je krok, který individuálním investorům ročně ušetří značnou částku.

Zdá se tedy, že i když jste se u společnosti Robinhood nezaregistrovali, profitujete z její převratné přítomnosti v odvětví, zejména pokud vlastníte akcie. Úspěch společnosti Robinhood vzbudil zájem zejména o preference jejích mladých uživatelů, především o aktualizovaný seznam 100 nejlepších akcií mezi jejími uživateli.

Podívejme se na tři akcie z tohoto seznamu, které se v současné době těší velkému zájmu a vypadají, že díky své potenciální ziskovosti budou přitahovat větší pozornost – Walt Disney, Meta Platforms a General Motors.

Společnost Walt Disney (DIS), která je všeobecně známá díky sortimentu celosvětově uznávaných značek, jako jsou Marvel a Pixar, a je vyhlášená jako gigant v oblasti zábavních parků a zábavy, zaznamenala nárůst výkonnosti svých akcií v souvislosti s přechodem z lineární televize na streamování videa.

Ačkoli se její akcie nedávno dostaly na devítileté minimum, pro potenciální investory by to mohla být vypočítaná příležitost k nákupu. Generální ředitel společnosti Disney Bob Iger plánuje v následujících čtvrtletích řídit přestavbu společnosti tak, aby byl segment streamingu společnosti Disney do konce fiskálního roku 2024 ziskový. Již nyní se rozbíhají plány na zvýšení příjmů ze streamování, přičemž zvýšení cen má odstartovat v říjnu.

Kromě toho se údajně chystá prodej většinového podílu v indických aktivitách společnosti Disney – v hodnotě přibližně 10 miliard dolarů. To by vedle zvěstí o možném prodeji televizní sítě ABC a/nebo některých kabelových sítí přineslo společnosti finanční prostředky na splacení dluhu a další investice do streamovací služby a dalších možností růstu. Z jiného soudku: téměř dvojnásobek kapitálových výdajů společnosti (60 miliard USD) v příštím desetiletí půjde na zlepšení činnosti zábavních parků.

Dále tu máme Meta Platforms (META), společnost, která zatímco Disney vypracovává svou strategii oživení, úspěšně dokončila tu svou. Obři sociálních médií byli v uplynulém roce svědky ztrojnásobení cen svých akcií v důsledku strategií, které zvýšily ziskovost, včetně zavedení dobře provedených produktových iniciativ, jako je Reels, a zlepšení výkonnosti trhu digitální reklamy.

Navzdory miliardovým ztrátám společnosti Meta v divizi Reality Labs zaměřené na metaverse společnost zahájila slibné projekty, jako je vlastní jazykový model umělé inteligence (AI), LLaMa, asistent s umělou inteligencí, a spolupráce na brýlích Ray-Ban. Výsledky společnosti Meta za 3. čtvrtletí ukázaly 23% meziroční nárůst tržeb na 34,1 miliardy dolarů, zatímco provozní marže se zdvojnásobila z 20 % na 40 %. Pokračování oživení reklamního trhu bude pro akcie společnosti Meta za rozumnou cenu znamenat ještě větší štěstí.

Nakonec tu máme General Motors (GM), který se těší obrovským ziskům ze své tradiční divize vozidel se spalovacími motory a navíc má díky svému programu Cruise pevnou pozici na trhu elektrických i autonomních vozidel.

Navzdory solidní ziskovosti společnosti a expanzi do rychle rostoucích oblastí mají akcie stále poměr ceny k zisku pouhých 4 – což je skóre vyhrazené pro upadající podniky a zklamání vzhledem k tomu, že automobilka vykázala provozní zisk 3,6 miliardy dolarů s provozní marží 8,1 %. Podle prognóz generální ředitelky Mary Barraové bude Cruise do roku 2025 generovat tržby ve výši 1 miliardy dolarů a do roku 2030 ve výši 50 miliard dolarů. V kombinaci se současným oceněním GM a blížícím se přijetím autonomního sdílení jízd se zdá být rozumným krokem vlastnit akcie GM.

Ať už tedy někdo má či nemá makléřský účet u Robinhood, sledování populárních akcií na této platformě mezi jejími mladými uživateli může být velmi poučné – tři pozoruhodné značky v současné době jsou Walt Disney, Meta Platforms a General Motors. Tyto společnosti nabízejí investorům kombinaci hodnoty, růstu a vyhlídek na obrat, což by mohlo v příštích několika letech potenciálně vést k vysokým výnosům.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz