Hlavní obsah

Předpověď: Tohle bude zatím největší krok Nvidie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Akcie společnosti Nvidia se letos vyšplhaly na trojciferné hodnoty

Článek

Společnost Nvidia (NVDA), která je známá tím, že vymýšlí a svými nejnovějšími inovacemi předbíhá dobu, se stala mocností na trhu s čipy umělé inteligence (AI) a uzurpovala si 80 % podíl. Společnost Nvidia se neomezuje pouze na čipy umělé inteligence a dodává sadu produktů a služeb od sítí až po podnikový software, jejichž cílem je vyhovět zákazníkům s projekty umělé inteligence.

Za posledních pět let, a převážně v letošním roce se ziskem přes 160 %, akcie společnosti Nvidia působivě vzrostly. Ačkoli je nevyhnutelné, že nárůst akcií nemusí být vždy exponenciální a v určitých obdobích může prudce klesat, společnost Nvidia má dobré předpoklady k tomu, aby si tento pozoruhodný výkon dlouhodobě udržela.

Vzestup společnosti Nvidia na pozici giganta v oblasti umělé inteligence je výsledkem její vytrvalé inovační zdatnosti. Zpočátku se společnost Nvidia zaměřovala převážně na trh videoher se svými grafickými procesory (GPU). Postupem času firma expandovala do nových oblastí a integrovala tyto čipy do dalších oblastí, jako je umělá inteligence. Díky své přirozené schopnosti zpracovávat více úloh najednou jsou grafické procesory příznivě uzpůsobeny pro úlohy umělé inteligence, jako je trénování a odvozování modelů.

Čipy Nvidia jsou rekordmanem v rychlosti a vysokém výkonu. Finanční investice, ačkoli jsou vysoké, způsobily, že se k firmě sbíhají zákazníci. Čipy společnosti Nvidia zaznamenaly značnou poptávku, protože jsou považovány za náskok v trajektorii trhu s umělou inteligencí.

Čipy Nvidia nejenže přinášejí zákazníkům revoluci v hospodaření s časem, ale také zvyšují efektivitu pracovních postupů, což v důsledku snižuje celkové náklady na vlastnictví v čase. Z dlouhodobého hlediska slibují čipy Nvidia výhodnější koupi než většina ostatních.

Čipy Nvidia mají takový půvab, že nedávno spoluzakladatel společnosti Oracle Larry Ellison a šéf společnosti Tesla Elon Musk požádali generálního ředitele společnosti Nvidia Jensena Huanga, aby jim prodal více čipů. Poptávka po čipech Nvidia je tak vysoká, že nabídka má někdy problém ji uspokojit.

Nedávno Nvidia významně rozšířila své partnerství se společností Accenture (ACN -0,70 %). V rámci tohoto rozšíření vznikla obchodní skupina Accenture Nvidia Business Group, kterou tvoří 30tisícový tým. Cílem je pomáhat klientům při spouštění jejich projektů AI a rozšiřování zavádění podnikové AI.

V rámci tohoto partnerství hodlá společnost Accenture AI Refinery s využitím kompletního zásobníku AI společnosti Nvidia pomáhat klientům s novou koncepcí jejich procesů a rozvojem oblastí, jako je suverénní AI. Refinery je dostupná ve všech veřejných i soukromých cloudech, což zvyšuje její dostupnost.

Očekává se, že toto partnerství dále rozšíří záběr společnosti Nvidia, zejména s ohledem na rostoucí poptávku po AI ze strany zákazníků společnosti Accenture. Společnost Accenture ve svém nedávno skončeném fiskálním roce uvedla, že generativní umělá inteligence se postarala o zakázky v hodnotě 3 miliard dolarů, z toho 1 miliardu v posledním čtvrtletí. Vzhledem k tomu, že společnost Accenture působí ve více než 120 zemích, slibuje rozšířený záběr hluboký dosah.

Toto partnerství poskytuje společnosti Nvidia další příležitost k růstu podílu na trhu s AI a posiluje její pověst nejvybranější firmy pro produkty a služby AI, což slibuje další prudký nárůst příjmů.

Ve světle těchto faktorů se předpokládá, že toto rozšířené spojenectví se společností Accenture bude dosud nejvýznamnějším krokem společnosti Nvidia. To předpovídá společnosti Nvidia pozici nejlepší akcie v oblasti umělé inteligence, kterou doporučujeme koupit nyní a držet pro potenciálně významné zisky v budoucnu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz