Hlavní obsah

TIO Markets Ltd. – broker bez licence. V případe ztráty peněz vám nikdo nepomůže

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

První a nejzávažnější varovný signál se týká absence potřebné licence pro legální poskytování služeb v rámci Evropské unie, což představuje vážný problém z hlediska regulace a ochrany investora.

Článek

TIOmarkets se prezentuje jako broker, který nabízí přístup k různým obchodním instrumentům, primárně CFD, v několika trzích včetně forexu, akcií, energií, indexů a kovů. Je známý používáním populárních platforem MetaTrader (MT4 a MT5).

Vytvoření účtu u TIO Markets probíhá prostým a rychlým způsobem, který zahrnuje vyplnění registrace s základními údaji a následné ověření e-mailové adresy. Tento proces však maskuje podstatnější problémy, které vyvolávají pochybnosti o bezpečnosti a etice tohoto brokera.

Závažný problém

První a nejzávažnější varovný signál se týká absence potřebné licence pro legální poskytování služeb v rámci Evropské unie, což představuje vážný problém z hlediska regulace a ochrany investora. Dále, praktika používání vysoké finanční páky, která může dosahovat až 1:500, je přímo v rozporu s pravidly stanovenými ESMA pro omezení rizika pro retailové investory.

Používání vysoké finanční páky, navzdory varováním a omezením stanoveným regulačními orgány jako ESMA, je dalším důvodem k obavám. Tato taktika zvyšuje potenciální zisky, ale stejně tak i ztráty, a může vést k rychlému vyčerpání investovaných prostředků, což je zejména pro začátečníky vysoce rizikové a potenciálně devastující.

Kto stojí za TIO Markets?

TIO Markets je provozován společností TIO Markets Ltd., jejíž sídlo je na adrese známé pro shromažďování různých kontroverzních a neregulovaných brokerských firem. Konkrétně se jedná o Suite 305, Griffith Corporate Center, Beachmont, Kingstown na ostrově Svatý Vincenc a Grenadiny. Zajímavostí je, že na této adrese lze nalézt více brokerů s pochybnými pověstmi, jako jsou například ASKoBID nebo 24News Trade, což vyvolává otázky ohledně jejich kredibility.

Navíc, jméno TIO Markets bylo identifikováno v souvislosti s nechtěnými telefonními nabídkami investic, což naznačuje praktiky, které jsou spíše charakteristické pro neetické obchodní modely. Tyto aktivity byly zaznamenány pod telefonními čísly 774 556 035 a 773 917 548. Podobná situace panuje i u platformy TradexTraders, která je pod stejnou správou jako TIO Markets, což dále posiluje obavy z potenciálních rizik spojených s těmito entitami.

Tato adresa a sdílení sídla s dalšími pochybnými firmami vyvolává vážné otázky ohledně legitimity a transparentnosti TIO Markets. Absence licence znamená, že TIO Markets není pod dohledem žádného regulátora, což znamená, že investice klientů nejsou chráněny a v případě sporu neexistuje žádný oficiální mechanismus pro jejich řešení.

Ve světle těchto faktů je zřejmé, že TIO Markets vykazuje známky podvodného chování a může být spojen s aktivitami organizovaného zločinu.

Nedostatek regulace, vysoká finanční páka a sporné obchodní praktiky by měly být dostatečnými důvody k vyhýbání se tomuto brokerovi. Uživatelé by měli být vysoce opatrní a vyhýbat se jakékoliv interakci s TIO Markets, který se zdá být příkladem toho, co mnozí v oboru označují jako SCAM – podvodné schéma, které má za cíl odlákat od investora peníze bez poskytnutí legitimních služeb.

Chcete vaše peníze zpátky? Musíte poskytnout osobní a finanční informace

Proces výběru peněz je zatížen další vrstvou komplexnosti a byrokracie. Než je umožněno podat žádost o výběr, je nutné projít procesem ověření identity, který vyžaduje poskytnutí osobních a finančních informací, včetně nahrání dokumentů. Tento proces může odradit mnohé uživatele a zkomplikovat přístup k jejich vlastním finančním prostředkům.

V dnešní době, kdy internet umožňuje rychlý přístup k informacím, je nezbytné věnovat čas k pečlivému výzkumu a ověření brokera před zahájením jakékoliv obchodní aktivity.

Vytvoření účtu u TIO Markets a podobných entit může být lákavě jednoduché a rychlé, potenciální rizika a důsledky spojené s obchodováním prostřednictvím neregulovaných a potenciálně podvodných platforem by měly být dostatečným důvodem k obezřetnosti. Investoři by měli hledat brokery, kteří jsou schopni poskytnout nejen atraktivní obchodní podmínky, ale především bezpečnost, transparentnost a důvěru. Ve světě finančního obchodování je pečlivý výběr brokera základním krokem k úspěšné a bezpečné investiční cestě.

Zdroj: Investplus.cz, Srovnaninvestic.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz