Hlavní obsah
Lidé a společnost

Film Prázdniny s Broučkem do kin doprovodila i rekordní Spanilá jízda karavanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Spanilá jízda s Broučkem

Spanilá jízda s Broučkem uspořádaná Českou národní asociací kempingu a karavaningu na Konopáči 13.4.2024.

Článek

Prázdniny s Broučkem je nová česká filmová komedie se slibným hereckým obsazením, které je zárukou spokojenosti diváka. Protože film v humorném světle představuje radosti a strasti karavaningu, rozhodla se Česká národní asociace kempingu a karavaningu na čele s jejím předsedou představenstva Stanislavem Strnadíkem uspořádat Spanilou jízdu karavanů, kdy na čele této kolony jede právě obytné auto z filmu se jménem Brouček.

Spanilé jízdy se v sobotu 13. 4. 2024 pod dohledem komisaře z agentury Dobrý den Miroslavem Markem zúčastnilo na 86 obytných aut a obytných přívěsů vyrobených v rozmezí let 1972 až 2024 a jízda se tak zapsala do České knihy rekordů. Na trase autokemping Konopáč, Heřmanův Městec, Chrudim a obklikou zpět se pohybovala tato nevšední kolona klidnou jízdou tak, aby si všechna vozidla mohla prohlédnout i veřejnost.

Před začátkem samotné jízdy zahájil pro zúčastněné posvěcením jejich cesty farář, děkan P. Adrian Jaroslav Sedlák, následně se kolona vydala na svou cestu. Před samotným startem si mohli zúčastnění prohlédnout nejen samotného Broučka, ale i jeho identické dvojče. Režisér Jiří Matoušek, herečka Bára Poláková a také lidé z produkce filmu se díky společnosti Bontonfilm této Spanilé jízdy osobně zúčastnili.

Akce se vydařila, i když na startu mělo stát až 100 vozidel, rekord byl zapsán a všichni zúčastnění si akci opravdu užili. Dle slov předsedy představenstva zmíněné asociace se možná překonávání rekordu stane tradicí, množí se totiž dotazy ze strany zúčastněných i nezúčastněných karavanistů na přípravu dalšího ročníku, a jak Stanislav Strnadík řekl: „Kdo ví? Možná nám vznikne v ČR nová tradice a nový svátek karavaningu. Vážím si účasti i nadšení všech přítomných a děkuji všem, kteří se na organizaci podíleli, včetně personálu autokempinku Konopáč, policie a také štábům, díky nimž vznikly krásné záběry, jež nám všem budou zážitek připomínat. Akci jsme zorganizovali, ale bez všech těch skvělých lidí jedoucích v koloně by byla naše snaha zbytečná.“

Zároveň nelze nezmínit, že se na místě události točil i klip k nové písni z dílny Anděl Brothers, která se stane pomyslnou hymnou karavanistů a kterou můžete slyšet dle slov hudebníka Johnyho Honzy Anděla už velice brzy. Je se tedy na co těšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz