Hlavní obsah

Itálie se stává postrachem pro karavanisty. Ministerstvo zahraničních věcí proto všechny varuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Vykradené obytné auto

ITÁLIE - zvýšený počet vykradených a ukradených obytných vozidel. Přenášíme čerstvou informaci z MZV ČR.

Článek

Generální konzulát ČR v Miláně důrazně upozorňuje české turisty v severní Itálii na zvýšené riziko krádeže a vloupání do obytných vozů.

V návaznosti na poslední medializovaný případ důrazně upozorňujeme české turisty při pobytu v Itálii na relativně vysoký počet odcizení a vloupání do obytných vozů s českou SPZ. Proto doporučujeme českým občanům dbát zvýšené opatrnosti při parkování eventuálně využít služeb placených parkovišť především ve velkých městech a turistických centrech, kde ke krádežím či vloupání opakovaně dochází.

V případě odcizení vozidla nebo věcí doporučujeme bez zbytečného odkladu ohlásit krádež na nejbližší policejní stanici (Polizia di Stato, Polizia Locale, Carabinieri) a podat oznámení (Denuncia) s uvedením všeho, co bylo odcizeno. Na základě policejního protokolu vám konzulát může vystavit náhradní cestovní doklad, který je primárně určen pro návrat do České republiky, a nikoliv pro další cesty do zahraničí. Doporučujeme rovněž pořídit si před cestou kopie cestovních dokladů ať už formou fotografie v mobilu nebo vytištěné, které Vám pomohou při prokazování Vaší identity.

Dbejte zvýšené bezpečnosti, neponechávejte v nestřežených vozidlech své doklady, peníze ani drobný cenný majetek. Zvykem zlodějů bývá sledovat vás a pokud se vracíte, tak volat komplice. Zaznamenáte-li ve svém okolí podezřelé chování jiných osob, zvyšte ostražitost a karavan nepouštějte z dohledu. Vyplatí se pak pro jistotu přeparkovat.
Stanislav Strnadík, Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Dodáme, že právě turisté jsou v Itálii poslední roky v nebývalém počtu okrádáni mnoha způsoby. Dávejte si na své věci pozor. Šťastnou cestu i návrat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz