Hlavní obsah

Nazí jsme si všichni rovni. Kempy a resorty jsou k naturistům vstřícné

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stanislav Strnadík

Odhodit svršky a nechat tělem prostoupit sluneční paprsky je neskutečný zážitek.

Sdílená nahota láká stále více lidí, ti si jí jezdí užívat do moderních resortů, ale i běžných kempů. Naturisti se dávno neschovávají v rákosí, naopak, mají k dispozici komfort a moderní zázemí.

Článek

Naturistická dovolená je stále žádanější a dávno neplatí, že je oblíbená především věkovou skupinou těch starších.

Naopak. Podíváme-li se do naturistických resortů v Chorvatsku, Itálii, Francii, Německu, ale i v jiných zemích, kde je naturismus běžnou součástí životů mnohých milovníků naprostého souznění s přírodou, zjistíme, že v resortech potkáte všechny věkové skupiny.

Poslední desetiletí se hlásí k naturismu stále více mladých rodin a hotelové komplexy i kempy se tomuto trendu přizpůsobují. Organizují nejrůznější soutěže, turnaje nebo zajišťují společenské vyžití. Dávno jsou pryč časy, kdy vrcholem denní náplně byl turnaj v pétanque nebo turnaj šachový. Dnes se návštěvníci mohou zapojit například do tenisových a také třeba volejbalových turnajů, které má v oblibě právě mladší generace. Nejoblíbenější aktivitou dospělých je pak výuka společenských tanců nebo bodypainting. Pro nejmenší je možnost vyzkoušet si animační programy, výuku plavání, tvoŕivé dílničky či malování na obličej.

Takto pojatá dovolená není pro každého. Naturismus má svá pravidla a ta je potřebné dodržovat. Tím hlavním je úcta k lidem i k přirodé. Není slušné civět na jiné, někoho hodnotit nebo stavět do pozice sexuálního objektu. Naturisté myslí jinak než zbytek lidí. Slunce a nahota, to je prostě kult.
Barbora Poledňáková, organizátorka naturistických akcí

Naturistickou dovolenou, kdy odhodíte všechny svršky a slunci nastavíte své nahé tělo, si lze naplno užít a přistupovat k ní aktivně. Možností je mnoho, můžete prožít pár dní v malém českém naturistickém kempu, nebo třeba pár týdnů v jednom z vyhlášených resortů, ovšem mimo ČR, kde žádný podobný resort neexistuje. Žádaný by ze strany naturistů asi byl, minimálně v sezóně. Do ciziny za takovou dovolenou totiž vyjíždějí desetitisíce našinců. Mnohým pobyty zajišťuje česká cestovní kancelář Natur Travel, která na trhu působí již 32. sezónu a zájem o její služby stále přetrvává. Nabízí opravdu rozmanité pobyty v mnoha státech.

Naturisté se také sdružují na sociálních sítích. Na facebooku je to například skupina Naturistické kempování – Naturist camping, kde lze čerpat inspiraci, kam vyrazit, a najdete zde také recenze a doporučení. Sexuálně explicitní obsah zde ale neočekávejte, naturismus je o souznění nahého člověka s přírodou, nikoliv o sexu nebo pornografii.

Nahota je naprosto přirozená, a tak je ji nutno vnímat. Jen tak se budete cítit v tomto prostředí dobře. Pokud nejste schopni se sžít s danými pravidly, není to nic pro vás. Rozhodně se ale nemusíte jako začátečníci obávat toho, že budete nějakým středobodem zájmu. Komunita vás v drtivé většině přijme bez povšimnutí a s nadhledem. Počáteční ostych rychle opadne a vy zjistíte, že je vše okolo vás vlastně naprosto a dokonale přirozené. Pocítíte svobodu a volnost. V tom okamžiku se z vás stane uvolněný a sebevědomý člen komunity, naturista. Takové vnímání světa prospěje zdravému tělu i mysli.

Naturisté jsou mnohem otevřenější a upřímnější lidé, nic neschovávají, na nic si nehrají a vy se právě proto budete v této komunitě cítit bezpečně. Pokud vás to láká, naberte odvahu, vyrazte na zkušenou, například na jednu z krásných českých nudistických pláží. Stačí jednorázová návštěva a buď vás to pohltí nebo odradí. Obojí je vlastně dobré, budete mít jasno v tom, co vlastně chcete a po čem toužíte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz