Hlavní obsah
Cestování

Open air cestovatelský festival Cestoslet je za dveřmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Festival Cestoslet za dveřmi

CESTOSLET, festival pro příznivce cestování je inspirací pro vaše cesty po světě.

Článek

Open air festival Cestoslet, který se bude konat 9-12. 5. 2024 v Eurocampu Běšiny je nejen vzdělávací, ale i inspirativní akcí pro všechny, již se chystají na cesty do zahraničí, ale zároveň pro všechny, kteří mají cestování a touhu poznávat nové lidi i země v krvi.

Hlavním účelem festivalu, je dobře se pobavit, poučit se během prezentací z cest a v neposlední řadě se naučit nějaké nové věci, letos to bude např. cestovatelská první pomoc. Na festivalu navíc člověk pozná nové lidi a naváže nová přátelství.
Dan Urban - organizátor

Festival má pro návštěvníky připravený pestrý program, mohou se těšit mimo jiné na přednášky, workshopy, promítání, ale také na soutěže, tombolu i volnou zábavu. K dispozici budou i speciální vozidla záchranných složek. Součástí programu v rámci vzdělávacích aktivit budou i přednášky a ukázky první pomoci ne cestách, ale i třeba na horách. První pomoc je na cestách velice důležitá a její poskytnutí je mnohem jednodušší pokud má člověk alespoň základní znalosti. Své k tomu v rámci jednoho z workshopů řeknou příslušníci záchranných složek.

Na festivalu se představí i známa cestovatelská jména jako například Daniel Hagen, Jeník Mráz, Matěj Pudich, Markéta Kutilová, Petra Slavíková Vladimír Vodeničarov čí Slávek Král. Všichni mají plno zkušeností s cestováním po néně známých krajinách a rádi se s nimi podělí s ostatními.

Podobných akcí není v České republice mnoho a přitom cestování je jednou z věcí, která se intenzivně rozmáhá. Organizace není zcela jednoduchá a sladit vše dá práci. Výsledkem je však spokojenost lidí, projevené nadšení a získání nových poznatků a zkušeností pro pořadatele i hosty. To vše za to stojí a zrovna z této akce by měla dle plánu vzniknout akce pravidelná.

Cestování do zemí jako je Arménie, Írán, oblast Náhorního Karabachu a podobných, ne příliš navštěvované, destinací láká čím dál tím více lidí, kteří upravují svá vozidla na expediční a vydávají se s nimi vstříc dobrodružství. Většinou po návratu shrnou své zážitky a pořízené snímky v cestopisné dobrodružné knize, aby byla možnost i pro ty, kteří cestovat nemohou nahlédnout pod pokličku cestovatelského hrnce. Naštěstí jsou vydavatelství, která mají pro podobný druh knih pochopení a pomohou s vydáním a distribucí zajímavých publikací.

Pokud máte rádi cestování a zaujme vás něco z programu Cestosletu, určitě se festivalu zúčastněte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz