Hlavní obsah
Názory a úvahy

Charles a Camilla - nenáviděné oběti zkostnatělé monarchie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Senedd Cymru / Welsh Parliament; Wales / Wikimedia Commons / CC BY-SA . Generic

Charles - jednu dobu nenáviděný následník trůnu, o kterém mnozí doufali, že bude v následnictví přeskočen, a nenáviděná milenka Camilla, „ta, co trápila milovanou Dianu“. Zasloužili si tu letitou nenávist?

Článek

Příběh Charlese a Camilly se zdá být snadný - Charles byl ženatý s veřejností milovanou, až zbožňovanou princeznou Dianou, která byla údajně krásnější, lepší, mladší než Camilla, a přesto si Charles zvolil takto dokonalou ženu podvádět právě s takovou „nedokonalou“ milenkou.

Zní to vcelku jasně - zlý, podvádějící muž, odporná ženština, která se tahala s ženáčem.

Z toho, co ale víme - přesně takhle jednoduché to není.

Diana je vnímána jako oběť dvou neloajálních lidí - opuštěná, nemilovaná, zostouzená. Její předčasná smrt pravděpodobně k její adoraci a litování ještě přispěla - někteří konspirátoři zašli tak daleko, že se neštítili a neštítí obviňovat Charlese z Dianiny smrti.

Zapomíná se tu podstatný fakt. Diana měla také milence. Nejednoho.

Jistě, dá se tu házet obligátní „on podváděl první, proč by se nepomstila“. V první řadě - odpověď na nevěru nemá být nevěra. Snížit se na tuto úroveň je více než zbytečné.

A další, za mne to nejpodstatnější na tomto velmi smutném případu nevydařeného manželství - Charles a Camilla se milovali, chtěli spolu žít a byli pro to rozhodnuti. Daleko dříve než se nějaká Diana objevila.

Když jste členem královské rodiny, tím hůře následníkem, nemůžete se oženit jen tak s někým, musíte mít svolení královny. A Charlesovi nebylo dovoleno si Camillu vzít.

Královně se Camilla zkrátka nelíbila. A nejel přes to vlak.

Vžijme se do pocitů Camilly a Charlese - chcete spolu být, milujete se - ale nesmíte spolu být.

Během let k sobě city neztratili. Neztratili je, ani když oba dva byli v manželství, měli děti s jinými partnery - jak silná a zoufalá láska to musela být.

Bylo jim povoleno žít spolu a vzít se až v roce 2005 - po 35 letech. 35 let zakázané lásky.

Příběh Charlese a Camilly je srdceryvný. Tolik let čekání. Promeškaná léta, kdy nemohli mít ze své pravé, osudové lásky společné potomky.

Velká část internetu se ještě po tolika letech bouřila z Camilliny korunovace - měla tam být Diana!

Ne. Neměla.

Charles miloval, miluje Camillu. Kolik dní i nocí musel snít o tom, že jednou stane po jeho boku, a bude při něm stát při jeho korunovaci - a toto se mu splnilo. Vzali mu životní lásku, a mohla se vrátit až po 35 letech - šílená léta zoufalství pro oba dva.

Diana nezničil život Charles. Charles s Camillou si v klidu zlomyslně ta léta neužívali. Všichni tři byli oběťmi zkostnatělé monarchie.

Královská rodina věděla, že Charles nemiluje Dianu - a přesto ho dotlačili k tomu si ji vzít.

Nelze ho tedy považovat za viníka Dianina krátkého, smutného života.

Anketa

Máte v oblibě Charlese, nyní krále Karla III.?
Ano
0 %
Ne
100 %
Britská královská rodina mne nezajímá
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroje:

https://www.prozeny.cz/clanek/charles-a-camilla-zivotni-laska-71250

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz