Hlavní obsah
Lidé a společnost

Příběh Jennifer Pan - manipulace, lži a nájemná vražda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Zoufalá Jennifer Pan volá 911, popisuje brutální přepadení a útok, který se odehrál přímo v rodinném domě, kde žije s bratrem a rodiči. Bratr byl naštěstí pryč. Rodiče takové štěstí neměli.

Článek

Útočníci Jennifer nechali spoutanou a traumatizovanou v domě, jako zázrakem ji nechali žít. Na její rodiče několikrát vystřelili. Neví, kdo útočníci jsou, neví, jak se dostali do domu. Domnívá se, že mohlo jít o loupežné přepadení. Rodina byla poměrně bohatá a velmi disciplinovaná, rodiče své děti důsledně vedli k úspěšnému životu. Ano, byli přistěhovalci, ale komu by osobně vadili? Dle Jennifer nikomu.

S dívkou jsou vedeny empatické výslechy, je přeci obětí a jedinou přeživší, přišla o matku a její otec přežil jen zázrakem, ale kdoví, zda se probudí z kómatu.

Jennifer při výsleších hystericky pláče, nezvládají ji uklidnit, je nervózní a zcela mimo sebe.

Pak přijde den, kdy se koná pohřeb matky. A Jennifer, nevědoma si pozornosti detektivů, na pohřbu oproti výslechům neuroní ani slzu.

Tady už policie zpozorní. Není jim od počátku jasné, proč zrovna Jennifer nechali útočníci žít, když rodiče měli být oba dva mrtví, z domu se sice ztratili nějaké peníze, ale hodnotné předměty, ani auta například ne - Jennifer při vysleších vypadá, že tolik trpí, a teď? Ani slza. Zvláštní změna. Především, když je s realitou úmrtí své matky opět tak krutě konfrontována - pohřbem.

Vyslýchají Jennifer dále - a najednou začne Jennifer líčit, jak přísní její rodiče byli. Milovala je, ano, chybí jí! Ale měla to s nimi mnohokrát těžké, domů ze školy mohla nosit jedině jedničky, musela být vždy ve všem nejlepší a musela vykonávat dle rodičů jedině lukrativní povolání typu doktorka, právnička, a podobně. Neměla svůj život, musela se věnovat jenom škole nebo rozvíjení svých schopností na piano. Nesměla mít ani přítele.

Jennifer v tu chvíli bylo 24 let.

Nejspíše chtěla opět vzbudit soucit. Ale policie v tom začala vidět možný motiv. Jennifer dokáže při výslechu i předvést, jak spoutaná volá 911, ale některé věci zkrátka nesedí.

Její nová výpověď, že vlastně ví, kdo útočníci byli, jelikož to byli nájemní vrazi, které si na sebe zavolala, jí vůbec nepomůže.

Tato verze pochopitelně nedává smysl - vrazi zaplacení za vraždu mladé ženy, od té mladé ženy, jí zavraždí rodiče a ji nechají žít? Takhle se to zvrtnout nemůže.

Následně se probouzí otec Jennifer z kómatu - je připraven vypovídat, a Jennifer je v tom okamžiku v koncích.

Otec líčí příšerné a šokující věci - do domu vtrhli tři útočníci. Nařídili jemu a matce Jennifer, jeho životní lásce, aby si lehli na zem. Hodí přes ně deku - a začnou střílet.

Jeho manželka je okamžitě mrtvá. On sotva vnímá. Ale co zvládne vnímat - Jennifer se pohybuje volně po domě, a mluví s útočníky.

Mluví s nimi klidně, přátelsky, a chodí i okolo rodičů. Okolo své mrtvé matky. A necítí z jejího hlasu ani náznak lítosti.

Útočníci pak mizí. Jennifer volá 911 a předvádí svůj herecký výkon.

...

Detektivové vyslýchají Jennifer s tím, že už vše ví. Používají na ni i Reidovu metodu - ta je v určitých částech USA povolena - a rázem říká Jennifer vše.

Trpěla léta tím, jaký nátlak ze strany rodičů cítila, neměla svůj život, nemohla mít své názory a sny - musela falšovat své známky, maturitní vysvědčení, přijímací dopis na univerzitu i diplom z univerzity - protože se tolik bála, jaká bude reakce rodičů na to, že nedodělala ani tu maturitu.

Místo školy se věnovala svému tajnému příteli, Danielovi, a kvůli jejím rodičům prošli dvakrát rozchodem. Daniel si našel přítelkyni, se kterou mohl být normálně, nemusel se bát a skrývat tak jako s Jennifer, mohl se s ní normálně vídat - a když se k Jennifer vrátil, nehodlala už nechat rodiče znovu jim vztah rozbíjet. Už jednou slyšela rozběsněného otce říct, že jestli chce s Danielem chodit, bude si muset počkat na jeho smrt.

S Danielem plánovali jejich vraždu a domluvili se se třemi útočníky, že nájemnou vraždu spáchají.

...

Jennifer byla odsouzena na doživotí, a má zákaz jakkoliv kontaktovat Daniela. Daniel byl rovněž odsouzen na doživotí. Otec Jennifer požádal o soudní zákaz pro Jennifer kontaktovat kohokoliv z rodiny, a soud mu vyhověl. Bratr se odstěhoval, aby mohl celou smutnou minulost nechat za sebou.

Příběh je zpracován na Netflixu pod jménem Co má Jennifer na svědomí, jedná se o umělecké dílo obsahující i reálné záběry Jennifer z výslechů, a rozhovory s detektivy.

Zdroje:

https://yandere.fandom.com/wiki/Jennifer_Pan

https://youtu.be/k_MHGVk4wEY?si=182RyXLO0rHgBAgw

Anketa

Co si myslíte o případu Jennifer Pan?
Byla nešťastná a neviděla jiné východisko
0 %
Chtěla zdědit majetek rodičů, tak se místo odchodu od rodiny uchýlila k zákeřné vraždě
0 %
Je to těžké posoudit
100 %
Celkem hlasovali 2 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz